HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Nisan 2024 Cuma Saat: 16:40

ORDU BAROSU'NDAN AVUKATLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Ordu Barosu Başkanlığı, 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlamak amacıyla Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenledi.
ORDU BAROSU'NDAN AVUKATLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Çelenk Töreni saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Ordu Barosu Başkanlığının çelenk sunumuyla devam etti. Tören'e katılan isimler arasında CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ve Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe'de vardı.

Günün anlam ve önemini adına konuşma yapan Ordu Barosu Başkanı Sibel Torun, Avukatlar Günün önemine değinen Torun, adaletin önemine vurgu yaparak, avukatların adaletin güvencesi olduğunu ve adil yargılama olmaksızın toplumsal barışın ve güvenin sağlanamayacağını söyledi.

Bugün kürsüden sizlere mesleğimizin onlarca sorunundan bahsedebilirim. Belki kulağa garip geliyor ama ekonomik sorunlarımızdan, yaşadığımız fiziksel ve psikolojik şiddetten, görevimizi yerine getirirken karşılaştığımız hukuki sorunlardan, sayısız fakülte açılmasından, mesleğin itibarsızlaştırılmasından, fakültede öğrendiğimiz ve asla çiğnenmeyeceğini düşündüğümüz ilkelerin bir bir yok sayılmasından ve daha birçok sorundan bahsedebilirim. Herkes için adalet istiyorum ama bugün meslektaşlarım için de adalet istiyorum. Adalet istiyorum çünkü adalete erişimin güvencesi, biz avukatlarız. Biz olmadan adil yargılanma olmaz, adil yargılanma olmadan, toplumsal barış ve güven olmaz. Toplumsal barış ve güvenin olmadığı ülkeler er ya da geç çökmeye mahkumdur. Adalete erişim için güçlü avukat şart. Güçlü avukat için de güçlü baro gerekir. Avukat yurttaşın hakkını, baro ise avukatın hakkını savunur. Barolar sadece

avukatların hakkını mı savunur. Elbette hayır.Avukatlık Kanunu, bize çocukların, kadınların, erkeklerin, doğanın, hayvanların, yaşadığımız şehrin hakkını da savunma görevi vermiştir' diyen Av. Sibel Torun, sözlerini şöyle tamamladı; "Kimsen ve nereden geldiğine bakmaksızın haksızlık karşısında dimdik durmayı görev olarak yüklemiştir. Biz avukatlar hak ve özgürlüklerin sonuna kadar takipçisi oluruz. Kimseye de tabii olmayız. Kimseden emir almayız. İyi ki avukatız. Bize armağan olan hukuk devleti ilkelerinden, eşitlikten, hukuki güvenlikten, yargı bağımsızlığından bir milim dahi geri adım atmayacağıma söz veriyorum. Hakkın, hukukun, adaletin mücadelesini son nefesime kadar vereceğim. Bu gücümü baromdan ve Barolar Birliği'nden alıyorum. Tek istediğim şey adalet. Adaleti sağlayan yargının en önemli unsuru yargıdır. Bu ülkeyi birleştirecek asıl şey siyaset, inanç ve fikirlerinde üzerinde evrensel ve milli hukuk kurallarına tam ve eksiksiz uymaktır."

HABER:SELDANUR KILIÇ




Anahtar Kelimeler : ORDU, BAROSUNDAN, AVUKATLAR, GÜNÜ, ETKİNLİĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler