HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Nisan 2024 Salı Saat: 13:07

1 MİLYONDAN FAZLA UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narkoçelik-10 operasyonlarında bir ton 19 kilogram uyuşturucu maddeyle , 1 milyon 23 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.
1 MİLYONDAN FAZLA UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

Yerlikaya açıkladı; Narkoçelik-10 opersyonunda bir milyondan fazla uyuşturucu hap ele geçirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen “NARKOÇELİK-10″ operasyonları sonucunda ülke genelinde önemli başarılar elde edildi. Operasyonlar kapsamında 46 ilde Emniyet Genel Müdürlüğü, 9 ilde ise Jandarma Genel Komutanlığı tarafından uyuşturucu madde imalatçılarına, satıcılarına ve sokak satıcılarına yönelik operasyonlar düzenlendi.

Yapılan operasyonlarda tam 1 ton 19 kilogram uyuşturucu madde ve 1 milyon 23 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar neticesinde 250 zehir taciri ve sokak satıcısı da yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın  yaptığı açıklamaya göre, operasyonlarda İl Emniyet Müdürlüklerince 615 ekip, 1.542 personel ve 35 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla gerçekleştirildi. Operasyonlar, İzmir, Ankara, Antalya, Samsun, Mersin, Kırklareli, Adana, Konya, Aydın, Karaman, Bolu, Çanakkale, Isparta, Van, Osmaniye, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Gaziantep, Kocaeli, Muğla, Şanlıurfa, Bursa, Kırıkkale, Hatay, Rize, Düzce, Bilecik, Malatya, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Trabzon, Tekirdağ, İstanbul, Adıyaman, Aksaray, Denizli, Kahramanmaraş, Yalova, Yozgat, Balıkesir, Mardin, Batman, Gümüşhane ve Eskişehir illerinde gerçekleştirildi.

Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarları ve yakalanan zehir tacirleri şu şekilde:

– İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda 130 kg metamfetamin, muhtelif miktarda eroin ve 1.542 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı.
– İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda 112 kg metamfetamin ele geçirildi ve 5 sokak satıcısı yakalandı.
– Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda ise 305 kg skunk, 27.5 kg metamfetamin ele geçirilirken, 2 zehir taciri yakalandı.
– Ankara, Gaziantep ve Samsun gibi illerde de benzer operasyonlar gerçekleştirilerek önemli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve zehir tacirleri yakalandı.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından da Hakkari, İstanbul, Van, Malatya, Bingöl, Afyonkarahisar, Samsun, Tekirdağ ve Iğdır’da operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlar neticesinde de birçok zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı, önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyonlarla ilgili detaylar, yetkililer tarafından yapılan açıklamalarla birlikte kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilecek. Uyuşturucuyla mücadelede kararlılıkla devam edileceği belirtildi.




Anahtar Kelimeler : 1, MİLYONDAN, FAZLA, UYUŞTURUCU, HAP, ELE, GEÇİRİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler