HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Mart 2024 Çarşamba Saat: 15:12

Bakan Işıkhan; “En Borçlu 5 Belediye CHP’li”

Hafta sonu gerçekleştirilecek yerel seçimlerle ilgili politikacıların çekişmeleri devam ediyor. Özellikle iktidar ve ana muhalefet partisi arasındaki karşılıklı iddialar ardı ardına gündemi sarsmaya devam ediyor.
Bakan Işıkhan; “En Borçlu 5 Belediye CHP’li”

Son açıklamasında SGK’ya en borçlu 5 belediyenin CHP’li belediyeler olduğunu açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan; “Devlete prim borçlarını dahi ödeyemeyen bu belediye başkanları, millete hizmet borcunu nasıl ödeyecek?” diye sordu.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın paylaşımı şöyle; “Türkiye genelinde, Sosyal Güvenlik Kurumu ’muza en borçlu 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelere ait. Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte en borçlu belediye olarak prim borçlarını dahi devlete ödeyemiyor. 5 yıl önce 200 milyon lira olan borç bugün 4,5 milyar liraya yükseldi. Prim borçları, son 5 yılda 20 katına çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP’li belediyeler de aynı durumda. Devlete prim borçlarını dahi ödeyemeyen bu belediye başkanları, millete hizmet borcunu nasıl ödeyecek?”

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler