HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Mart 2024 Cumartesi Saat: 03:12

Rusya'da Terör Saldırısında Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Gece, Moskova'da bir konser salonuna yapılan silahlı saldırıda 40 ölü ve 100'den fazla yaralının olduğu bildirildi.
Rusya'da Terör Saldırısında Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Çok sayıda askeri kıyafetli ve silahlı kişinin Moskova'daki bir konser salonuna yaptığı silahlı saldırda onlarca kişinin öldüğü belirtilirken olayı DAEŞ Terör Örgütü'nün üstlediği açıklandı.

Belirli aralıklarla 2 defa patlamanın da yaşandığı olayın ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la telefon görüşmesi yaptığı ve terör saldırısını kınayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği, ayrıca Rusya halkına ve hükümetine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk halkının başsağlığı dileklerini ilettiği açıklandı.

Olayın ardından bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova; "Moskova’da meydana gelen olay bir terör saldırısıdır. Tüm dünya kamuoyu bu saldırıyı kınamalıdır" dedi.

Ukrayna İstihbaratı ise "Moskova'daki terör saldırısı, Putin'in emriyle Rus özel servislerinin planlı ve kasıtlı bir provokasyonudur. Amacı, Ukrayna'ya yönelik daha sert saldırıları ve Rusya'ya yönelik topyekun seferberliği meşrulaştırmaktır" diye bir açıklama yaparken Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’daki terör saldırısına ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden toplantı talep edeceklerini bildirdi.

Rusya Federal Ulusal Muhafız Servisi, Moskova’daki konser salonuna silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunmasına yönelik operasyonun sürdüğünü açıklarken DAEŞ Terör Örgütü'nün de Moskova saldırısını üstlendiği ifade edildi.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Rusya'da, Terör, Saldırısında, Çok, Sayıda, Ölü, ve, Yaralı, Var

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler