HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Şubat 2024 Pazar Saat: 11:44

TEFECİLİKLE ŞUÇLANDILAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yalova merkezli yaplan "KAFES-47" operasyonlarında "Çakar" isimli suç örgütünün çökertildiğini duyurdu
TEFECİLİKLE ŞUÇLANDILAR

“KAFES-47” Operasyonuyla “Çakar” Çetesi çökertildi: 8 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen KAFES-47 Operasyonu sonucunda Yalova merkezli olarak faaliyet gösteren ve “Çakar” olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik eş zamanlı baskınlar düzenlendiğini duyurdu. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalarda, Kocaeli, Sakarya ve Bursa illerinde de operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlar neticesinde örgütün elebaşlarından Yılmaz ve Erdem Çakar dahil olmak üzere toplam 8 şüpheli gözaltına alındı.

Tefecilikle suçlandılar

Yapılan açıklamalarda, Çakar çetesi üyelerinin suç işlemek amacıyla bir araya gelerek faiz karşılığında yüksek miktarlarda borç verip, vatandaşları mağdur ettikleri ve “Tefecilik” suçunu işledikleri belirtildi. Ayrıca, faiz borcuolan esnaflara baskı yaparak mal varlıklarına el koydukları ve “Yağma Suçunu” işledikleri, borçluları tehdit ederek korku yaydıkları ifade edildi.

Bir milyar lira ele geçirildi

Operasyonlar sırasında, ruhsatsız tabancalar, kurusıkı tabancalar, av tüfekleri,Liraı ve çeşitli belgeler ele geçirildi. Şüphelilerin hesaplarının incelenmesi sonucunda yaklaşık bir milyar lira tutarında haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

 




Anahtar Kelimeler : TEFECİLİKLE, ŞUÇLANDILAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler