HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Şubat 2024 Salı Saat: 13:53

EĞİTİM İŞ'DEN GÖLKÖY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE TEPKİ!

Eğitim İş Ordu Şubesi Yönetim Kurulu, Gölköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki gösteren bir basın açıklaması yayımladı.
EĞİTİM İŞ'DEN GÖLKÖY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE TEPKİ!

Eğitim İş Ordu Şubesi Yönetim Kurulu, Gölköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki gösteren bir basın açıklaması yayımladı.

Eğitim İş Ordu Şubesi, Gölköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara 19.02.2024 tarihli yazı gönderdiğini, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendiğini söyleyerek şu açıklamayı yapmıştır:

“Müftülük böyle bir yarışma düzenleyebilir, sorun yok. Milli Eğitim Müdürlüğü bu yarışmayı okullara duyurabilir, bunda da sorun yok. Ancak yazının devamı kurumlar arası ilişkilerde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Müftülüğün emrinde olduğunu düşündüren ifadeler içermektedir ki, bu yanlıştır. Yanlışlığı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’dür.”

Eğitim İş Ordu Şube Yönetim Kurulu, Gölköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara yolladığı yazıdaki “Yarışmaya okulunuzdan katılım olmaması durumunda katılmama sebebinin müdürlüğümüze bildirilmesi” ifadesiyle okul idarelerini ve öğretmenleri açıkça tehdit ettiğini belirtmiştir:

“Yazıda ‘Yarışmaya okulunuzdan katılım olmaması durumunda katılmama sebebinin müdürlüğümüze bildirilmesi’ istenmektedir. Burada öğretmenler ve okul idareleri açıkça tehdit edilmektir. Milli Eğitim Müdürlüğü böyle bir yazıyla bir taraftan da kendi tüzel kişiliğini Müftülüğün altında görmekte, kendisini müftülüğün işlerini yapmakla görevli memur gibi algılamaktadır.”

“Eğitim İş olarak eğitim emekçilerinin mesleki onurlarının ayaklar altına alınmasına rıza göstermeyeceklerini” ifade edilen açıklamada  “Müftülüğün düzenlediği yarışmanın takibini yapmak, ‘yarışmaya neden katılım olmadı’ diyerek okul idarelerini ve öğretmenleri sorguya çekmenin de kimsenin haddine olmadığı da belirtilmiştir.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler