HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Ocak 2024 Perşembe Saat: 23:42

Ahmet Doğan;"20 Ocak Azerbeycan'ın Bağımsızlık Ateşinin Kıvılcımıdır"

"Milletimize karşı SSCB tarafından 20 Ocak 1990 tarihinde başlatılan hain saldırı ters tepmiş ve bağımsızlığın ateşini yakmıştır. Yani hain hesap Allah'ın yardımıyla tersine dönmüştür.
Ahmet Doğan;"20 Ocak Azerbeycan'ın Bağımsızlık Ateşinin Kıvılcımıdır"

20 Ocak, Azerbeycan'ın Milli Yas Günü nedeniyle bir açıklama yapan Göyçe Zengezur Çalışma  Sosyal Güvenlik (ÇSG) Komitesi Başkanı Ahmet Doğan; "Milletimize karşı SSCB tarafından 20 Ocak 1990 tarihinde başlatılan hain saldırı ters tepmiş ve bağımsızlığın ateşini yakmıştır. Yani hain hesap Allah'ın yardımıyla tersine dönmüştür. 20 Ocak Azerbeycan'ın bağımsızlık ateşinin kıvılcımıdır" dedi.

Mihail Gorbaçov'un verdiği emirle Bakü ve Azerbeycan genelinde görülmemiş bir zulüm, işkence ve katliama imza atıldığını hatırlatan Başkan Ahmet Doğan; "Bu saldırılarla 150 yiğidimiz Şehit edilmiş, yüzlercesi de yaralanmıştır. Onların hain planını tersine döndüren Yüce Allah da Milli Liderimiz  Haydar Aliyev liderliğinde bir milli başkaldırının doğmasını nasip etmiştir. Elbette ki can ve mal kayıplarına neden olan bu acı günleri asla unutmayacağız, ilelebet hatırladıkça kenetlenerek birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğiz" dedi.

Başkan Doğan, sözlerini şöyle tamamladı; "Bu vesileyle, Mihail Gorbaçov'un emriyle, 20 Ocak 1990 yılında SSCB asker ve milislerinin başta Bakü olmak üzere Azerbaycan genelinde başlattığı hain katliamın 34'üncü yıl dönümünde tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi saygı ile anıyorum."

HABER: Mehmet Emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler