HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 16:49

Ağzınıza bile sürmeyin! Uzman isim uyardı: Beyin gelişimine zarar verebilir

"Uzmanlar Elektronik Sigaranın Zararları Konusunda Uyarıyor"
Ağzınıza bile sürmeyin! Uzman isim uyardı: Beyin gelişimine zarar verebilir

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayhan Değer, dünya genelinde birçok sağlık kuruluşunun da dikkat çektiği gibi elektronik sigaraların sağlık üzerinde normal sigaralar kadar zararlı olduğunu vurgulayarak uyarılarda bulundu. Dr. Değer'in açıklamalarına göre, elektronik sigaraların sağlığa olan zararları şu şekilde sıralanabilir:

  1. Beyin Gelişimine Zarar: Elektronik sigara, çocuklarda ve genç erişkinlerde 20'li yaşların başına kadar olan süreçte beyin gelişimine zarar verebilir.

  2. Hamilelikte Risk: Hamile kadınlar için elektronik sigaranın toksik etkileri, gelişmekte olan fetüsleri için risk oluşturabilir.

  3. Kardiyovasküler Riskler: Elektronik sigara kullanımı, kardiyovasküler sistemde tansiyon ve nabız yüksekliğine, kalp krizi ve inmelere sebep olabilir.

Uzmanlar, elektronik sigara kullanımının sigaradan daha güvenli olmadığını ve özellikle gençler, hamileler ve kalp hastalığı olan bireyler için risk oluşturabileceğini belirtiyor. Elektronik sigara kullanımı konusunda dikkatli olunması ve sağlık riskleri konusunda bilinçli bir tercih yapılması önerilmektedir.


haber merkezi





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler