HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 09:43

ORDU'DA "KISKAÇ-4" OPERASYONU!

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen "KISKAÇ-4" operasyonları, FETÖ üyelerine karşı önemli bir başarıya imza attı.
ORDU'DA "KISKAÇ-4" OPERASYONU!

Türkiye genelinde gerçekleştirilen bu operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın liderliğinde yapıldı ve FETÖ'ye yönelik ciddi gelişmelere sahne oldu.

Operasyonların sonuçlarına göre, örgüt mensuplarının gözaltına alınmamak ya da tutuklanmamak için örgüte yardımda bulunan kişilere ait evler tespit edildi. Bu evlerde gruplar halinde ikamet eden şahıslar başarılı bir şekilde yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, FETÖ üyelerinin adlarına ev kiralayan ve örgüte yardım eden 2 ev sahibi ile aranan 4 FETÖ üyesi şüpheli gözaltına alındı. Bu şahısların, örgütten gizlenmeye çalıştıkları "Gaybubet evlerinde" bulundukları tespit edildi.

Ayrıca, örgütün "Askeri Mahrem Yapılanması" içerisinde faaliyet gösteren ve ankesörlü telefonlarla iletişim kuran 11 şüpheli, Konya merkezli Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Ordu, Balıkesir, Tokat, ve Afyonkarahisar illerinde yakalandı. Operasyonlar sırasında, örgütün "GATA Yapılanması" içerisinde faaliyet gösteren 4 şüpheli de Ankara ve Bursa'da ele geçirildi.

Balıkesir'de düzenlenen operasyonlarda, örgüt içerisinde çeşitli meslek gruplarında faaliyet yürüten ve Bank Asya'da hesapları tespit edilen 5 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, Aydın'da örgüt içinde faaliyet gösteren 1 şüpheli de yakalandı.

Operasyonlar kapsamında, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma (FETÖ)" suçundan hakkında yakalama emri bulunan 5 şüpheli, Bursa, Aksaray, Afyonkarahisar, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen operasyonlarla yakalandı. Yapılan operasyonlarda çok miktarda döviz, altın, Türk Lirası, tabanca, dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : ORDU'DA, "KISKAÇ-4", OPERASYONU!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler