HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
31 Aralık 2023 Pazar Saat: 14:37

BAKAN YERLİKAYA: 1510 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kalkan-5 operasyonları kapsamında 20 ilde gerçekleştirilen faaliyetlerde 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1510 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açı
BAKAN YERLİKAYA: 1510 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kalkan-5" operasyonları kapsamında 20 ilde gerçekleştirilen faaliyetlerde 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1510 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bakan Yerlikaya, Türkiye'yi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine fırsat vermeyeceklerini vurguladı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Antalya, Bitlis, Bolu, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, Iğdır, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Şanlıurfa ve Van'da jandarma, polis ve Sahil Güvenliği tarafından gerçekleştirilen 63 farklı operasyonda 74 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını belirten Yerlikaya, bunlardan 5'inin tutuklandığını, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildiğini, diğerlerinin işlemlerinin ise sürdüğünü bildirdi.

Bugün itibarıyla İstanbul ve 81 ilde valilikler ile Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran Mobil Göç Noktası araçları ve uzman personel ile polis, jandarma ve Sahil Güvenliği'nin denetimlerini aralıksız sürdüreceğini açıklayan Yerlikaya, şunları dile getirdi:

"İstanbul'un çeşitli bölgelerinde 52 Mobil Göç Noktası aracımız ve Göç İdaresi Başkanlığı'ndaki 156 uzman personelimizle birlikte ülke genelinde toplamda 97 Mobil Göç Noktası aracımız ve 291 uzman personelimizle 24 saat boyunca denetimlerimizi sürdüreceğiz. Operasyonları koordine eden valilerimizi, operasyonları düzenleyen jandarmamız, polisimiz, Sahil Güvenliğimiz ve Göç İdaresi Başkanlığı'ndaki uzman personelimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürdürülecektir."


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : BAKAN, YERLİKAYA:, 1510, DÜZENSİZ, GÖÇMEN, YAKALANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler