HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 13:12

Kaçakçılıkla ve Kaçakçılarla Mücadele

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde eş zamanlı "Sis-2 Operasyonu" gerçekleştirdi.
Kaçakçılıkla ve Kaçakçılarla Mücadele

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Sis-2 Operasyonu" çerçevesinde, 81 ilde yasa dışı tütün mamulü üretimi ve satışıyla ilişkili 457 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyonla ilgili yapılan çalışmaları paylaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinasyonunda, Gelir İdaresi Başkanlığı personelinin de katılımıyla gerçekleştirilen operasyonun yasa dışı tütün mamulü üretimi ve satışına yönelik olduğu belirtildi.

Operasyonlar neticesinde, 13 milyon 91 bin 486 doldurulmuş makaron, 9 milyon 319 bin 210 boş makaron, 81 bin 30 paket sigara, 8 ton 908 kilogram tütün mamulü, 9 bin 429 puro, 12 bin 913 elektronik sigara ve likit, 9 bin 239 sahte bandrol ile yasa dışı sigara imalatında kullanılan 41 sanayi tipi makaron doldurma makinesinin ele geçirildiği açıklandı.

Toplamda 457 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın değerlendirmesi sonucunda, 37 milyon liralık vergi kaybının önüne geçildiği belirlendi.

Yerlikaya, operasyonla ilgili görüntüleri de paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "Kaçakçılıkla ve kaçakçılarla mücadele etmek, kayıt dışı ticaretin önüne geçmek demektir. Elektronik eşyalardan tütün ve alkole, tarihi eserlerden akaryakıta kadar geniş bir yelpazede kaçakçılara yönelik operasyonlarımız devam ediyor. Kaçakçılıkla rant elde etmeye çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarını tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Hiçbir suçlu sis perdesi altında gizlenemeyecek. Aziz milletimizin duaları ve kahraman güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz.

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler