HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Kasım 2023 Salı Saat: 11:26

AKARYAKITA BÜYÜK ZAM YOLDA!

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, vergilere yapılan artışlarla birlikte akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.
AKARYAKITA BÜYÜK ZAM YOLDA!

Brent petrolün ve dolar kurunun değişimiyle birlikte KDV ve ÖTV oranlarındaki artışlar, benzin ve motorin fiyatlarında değişikliklere neden oluyor.

Son olarak, 14 Kasım'da 1 lira 64 kuruşluk bir indirimle gelen motorine, 16 Kasım'da 1 lira 14 kuruşluk bir zam yapıldı. Sektör kaynaklarına göre, akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı gelmesi bekleniyor. Artık alkol ve sigarada olduğu gibi benzin ve motorin de ÖTV'sine 6 ayda bir üretici enflasyonu oranında zam yapılıyor. Ocak ve temmuz aylarında benzin ve motorinden alınan vergiler otomatik olarak artırılıyor.

Buna göre, yıl sonuna kadar ÖTV tutarı benzinde 7,526 TL, motorinde 7,055 TL ve otogazda 5,778 TL artırılacak. Katma Değer Vergisi (KDV/Yüzde 20) dâhil edildiğinde pompa satış fiyatları da artacak. Benzine litre başına 9,03 TL, motorine litre başına 8,47 TL ve otogaza litre başına 6,93 TL vergi zammı gelecek.

 

 




Anahtar Kelimeler : AKARYAKITA, BÜYÜK, ZAM, YOLDA!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler