HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Kasım 2023 Perşembe Saat: 13:02

SON BİR HAFTADA YAKALANAN TERÖRİSTLER AÇIKLANDI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada Milli Savunma Bakanlığı'nın kontrolü altında gerçekleştirilmiş operasyonlar hakkında bilgiler verdi.
SON BİR HAFTADA YAKALANAN TERÖRİSTLER AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanlığı'nın faaliyetlerine ilişkin olarak haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada Milli Savunma Bakanlığı'nın kontrolü altında gerçekleştirilmiş operasyonlar hakkında bilgiler verdi.

Aktürk, toplantıda şu ifadeleri kullandı:" Milli Savunma Bakanlığı'nın tüm birlik ve kurumları ülkemizin ve vatandaşlarımızın savunma ve güvenliğini sağlamak için kendisine tevdi edilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için büyük bir şevk ve gayretle çalışmaya devam etmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini yurt içinde ve sınır ötesinde; terörü kaynağında yok etme anlayışıyla kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla sürdürmektedir.

Bu kapsamda, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil;

-  Son bir haftada 87 terörist etkisiz hâle getirilmiş,

-  Böylelikle etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1.802’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 39 bin 145’e ulaşmıştır.

Yine, Irak’ın kuzeyinde başarıyla icra edilen Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 630 terörist etkisiz hâle getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1.373 silah ve 766 bin 339 mühimmat ele geçirilmiş, 2.460 mayın/el yapımı patlayıcı (EYP) tespit ve imha edilmiş, 771 mağara/sığınak kullanılamaz hâle getirilmiştir."

HABER: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : SON, BİR, HAFTADA, YAKALANAN, TERÖRİSTLER, AÇIKLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler