HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Ekim 2023 Salı Saat: 10:39

TMO FINDIK PARALARINI NE ZAMAN ÖDEYECEK?

Toprak Mahsulleri Ofisi, fındık üreticisinin ürün bedelini 34 gündür ödenmediği söyleniyor.
TMO FINDIK PARALARINI NE ZAMAN ÖDEYECEK?

Toprak Mahsulleri Ofisi, fındık üreticisinin ürün bedelini 34 gündür ödenmediği söyleniyor. Ödemenin ne zaman yapılacağı konusunda net bir açıklamada halen gelmedi.

Giresun kalite için 84 TL, Levant kalite için 82,50 TL ve Sivri fındık içinde 80 TL alım fiyatı belirleyen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu sezon fındık alımına 28 Ağustos tarihinde başladı. TMO ürün bedellerinin ödenmesi konusunda “Ürün bedeli, ürün teslimatına müteakip 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır.” taahüdünde bulundu

TMO’nun ilk fındık alımının üzerinden tam 35 gün geçti. Günlerdir ürün bedellerini almayı bekleyen fındık üretici hayal kırıklığı içerisinde. TMO’ya fındık veren fındık üreticileri, serbest piyasada fındık fiyatının 95 ila 100 TL arasında seyretmesiyle ton başına 13 ile 15 bin TL, zarar ederek ikinci bir hayal kırıklığı daha yaşamış oldu.

28 Ağustos’ta 1 ton 58 kilo fındığı 89.040 Lira’dan TMO’ya sattığını söyleyen Giresunlu fındık üreticisi Aysel Akdoğan, 1 Ekim’de yaptığı açıklamada, “ TMO taahhüdüne göre fındık tutarı paramız en geç 28 Eylül 2023 tarihinde ödenecekti. Fındık paramızın bugüne kadar ödenmemiş olmasından dolayı oldukça mağdur olduk. Bize bu mağduriyeti yaşatan TMO’dan ödeme sözünde durmadığı için 53.40 randıman gelen 1 ton 59 kilogram fındığımı geri istiyorum.” demişti.

Paralarını alamayan fındık üreticileri TMO’dan açıklama bekliyor. Ancak TMO şuana kadar net bir açıklama yapmadı.




Anahtar Kelimeler : TMO, FINDIK, PARALARINI, NE, ZAMAN, ÖDEYECEK?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler