HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Eylül 2023 Salı Saat: 13:13

ORDU'DA BEBEĞİNİ ÖLDÜRME İDDİASI İLE TUTUKLANAN KADIN, HAKİM KARŞISINDA

Ordu'nun Altınordu ilçesinde evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürerek, fındık bahçesine gömdüğü iddiasıyla tutuklanan ve ilk duruşma sonucu adli kontrol şartı ile serbest kalan Bilge Çapa (27) hakkında
ORDU'DA BEBEĞİNİ ÖLDÜRME İDDİASI İLE TUTUKLANAN KADIN, HAKİM KARŞISINDA

 Ordu'nun Altınordu ilçesinde evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürerek, fındık bahçesine gömdüğü iddiasıyla tutuklanan ve ilk duruşma sonucu adli kontrol şartı ile serbest kalan Bilge Çapa (27) hakkında savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı'nın kararı ile sanık Çapa'nın kasten öldürme eylemenin olmadığı, bebeğin kesin ölüm nedeninin tespit edilememesi ve eylemi zorunlu olarak gerçekleştirdiğinin anlaşılması üzerine cezalandırılmasına yer olmadığı belirtildi.

Altınordu Karşıyaka Mahallesi'nde 12 Eylül 2022'de evlilik dışı kız çocuk dünyaya getiren Bilge Çapa, bir süre sonra bebeğin rutin kontrolleri için aile hekimliğine davet edildi. Davet sonrası Çapa, polise giderek bebeği için kayıp ihbarında bulundu.

Araştırmaya büyük bir titizlikle devam eden ekipler, bebeğe dair iz bulamayınca araştırma sonucu Çapa gözaltına alındı. Çapa sorgusunda; bebeğini fındık bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Bahçede arama yapan ekipler, 2 günlük olduğu belirlenen bir kız bebeğin cesedine ulaştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından, bebeğini 'kasten öldürme' suçundan Bilge Çapa  tutuklandı.

DURUŞMA YİNE GÜNDEMDE

Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk mahkemesinde delillerin toplanması, suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması ve tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Bilge Çapa, ikinci kez hakim karşısına çıkarak, duruşması gerçekleşti.

Mahkemeye sanık Çapa'nın yanı sıra, müşteki sıfatı ile bebeğin babası S.Ö., taraf avukatları ve  tanıklar katılım sağladı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından savcı görüşünü açıkladı. Savcı, her ne kadar 'kasten öldürme' suçundan dava açılmış olsa da, sanık Çapa'nın kasten öldürme eylemenin olmadığı, bebeğin kesin ölüm nedeninin tespit edilememesi ve eylemi zorunlu olarak gerçekleştirdiğinin anlaşılması üzerine cezalandırılmasına yer olmadığını açıkladı.

Ulaşılan bilgiler doğrultusunda, mahkemenin ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler