HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Haziran 2023 Pazar Saat: 14:18

KAÇAK YOLCULAR OPERASYONLA YAKALANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yalova'dan Fransa'nın doğru seyreden Türk bayraklı Galata Seaways gemisinde tespit edilen 15 kaçak yolcunun operasyonuyla yakalandığını ve gemiden indirildiğini açıkladı.
KAÇAK YOLCULAR OPERASYONLA YAKALANDI

HABER: TUĞÇE ARSLAN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yalova'dan Fransa'nın Sete Limanı'na doğru seyreden Türk bayraklı Galata Seaways gemisinde tespit edilen 15 kaçak yolcunun İtalyan Güvenlik Güçleri tarafından gece operasyonuyla yakalandığını ve gemiden indirildiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, operasyonun başından sonuna kadar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın koordinasyonuyla gerçekleştirildiğini belirtti. İtalya'nın Napoli Limanı açıklarında gerçekleşen bu başarılı operasyon sonucunda, Türk bayraklı Galata Seaways gemisindeki kaçak yolcuların yakalandığını ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ettiğini ifade etti. Ayrıca, denizcilerimize geçmiş olsun dileklerini iletti.

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR;

 Dün (9 Haziran) saat 11.20 sularında DFDS Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş.’ye ait gemiden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezine (AAKKM) gelen ihbarla harekete geçildi. Olayın öğrenilmesinin hemen ardından gemi kaptanı ve şirketle temas kurularak mürettebatın güvenli bölgelerde kendilerini korumaları istendi. Geminin kontrolünü sağlayan kaptan ve personel kendilerini çeşitli bölgelere kilitleyerek güvenliğe aldı.

İlk olarak Türk mürettebatın güvenliği sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da AAKKM’den gelen bilgileri anlık takip ederek bölgedeki duruma ilişkin bilgi aldı. Gemi kaptanının kameralardan kaçakların kesici aletlerle dolaştığını tespit etmesi sonrası uluslararası yetkililerle irtibat kuruldu. Geminin bulunduğu noktaya en yakın yer olan İtalya’nın Napoli Limanı’na hareket edilmesi istendi. O sırada İtalya güvenlik birimleri gemiye yapılacak operasyonu planlamaya başladı. Saat 17.00 sularında Napoli karasularına yaklaşan Galata Seaways gemisine İtalyan Polisi’nin giriş yapabilmesi için izin verildi. Ancak normal yollarla gemiye giriş yapılamadı. İtalya güvenlik birimleri helikopter yoluyla gemiye inmek için izin istedi. Bakan Uraloğlu koordinasyonunda, operasyonu koordine eden AAKKM tarafından gerekli izinler verilerek ilk olarak Türk mürettebatın güvenliği sağlandı.

Gemiye iniş yapan güvenlik güçleri, uzun bir süre kaçakları saklandıkları yerde bulmaya çalıştı. Devam eden arama çalışmalarına köpekli timler de dahil edildi. Arama çalışmalarının ardından gemideki kaçak yolcular İtalya güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

 

 

 

 




Anahtar Kelimeler : KAÇAK, YOLCULAR, OPERASYONLA, YAKALANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler