HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Mayıs 2023 Cumartesi Saat: 16:05

BANKA GÖREVLİSİ SANDI, DOLANDIRILDI

Ordu’da bir kişi, kendisini “banka görevlisi” olarak tanıtan şüpheli tarafından dolandırıldı.
BANKA GÖREVLİSİ SANDI, DOLANDIRILDI

HABER: KÜBRA ÇAKIR

Ordu’nun Altınordu ilçesinde yaşayan ve bir fabrikada işçi olarak çalışan Onur Tıkıç isimli vatandaş, kendisini banka görevlisi olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldı.

Engelli ve 43 yaşındaki Onur Tıkıç’ı arayan kişi “kredi başvurunuz için aramıştık” diyerek ilk etapta mobil bankacılık işlem yoluyla kredi hesabından 30 bin TL kredi çekti. Ardından kredi kartı limiti de yükseltilerek toplamda 60 bin TL para çekildi.

Dolandırıldığını ileri süren Onur Tıkıç: “Beni banka adına aradılar ve kredi başvurusu yaptığımı söylediler. Ben başvuru yapmadığım halde beni bankanın uygulamasına yönlendirdi, o esnada kafam da dalgındı. Sonrasında hesabıma 30 bin TL aktarılmış ve o parayı da kendi hesabına aktarmış. Sonrasında taksitli avans yaptırmış, kredi kartının limitini yükseltmiş ve o parayı da almış. Sonrasında beni aradı ve ‘Allah razı olsun, kurban olayım’ dedi. Ben de 60 bin TL parayı onların hesabına göndermiş oldum” açıklamasında bulundu.

Dolandırıcılara karçı dikkatli olunması gerektiğine ilişkin uyarıda bulunan Onur Tıkıç: “Ben işyerimden alıp ödedim ama benim emeklerim gitti, başkalarının da emeği gitmesin. Ben bu konuda yetkililerimizden yardım bekliyorum. Banka ben istesem o kadar vermezdi, belki 10 bin TL verirdi. Verse bile kefil isterdi. Ben bankanın ATM’sine kartı taktığımda hesabımda bin TL olduğunu anladım ve dolandırıldığımı anladım. Daha da beni arayanlara ulaşamıyorum” dedi.

Onur Tıkıç’ın eşi Sevilay Tıkıç da konuyla ilgili açıklama yaparak üzüntüsünü dile getirdi.

“Benim eşim dolandırıldı, bu durumun kimsenin başına gelmesini istemiyorum. Kirada oturuyoruz maddi durumumuz da yok, engelli çocuğumuz var. Çok üzüldüm, ben kendim de rahatsızım.”

 

 




Anahtar Kelimeler : BANKA, GÖREVLİSİ, SANDI, DOLANDIRILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler