HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Mayıs 2023 Cuma Saat: 11:34

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

Keremet Nyshanova’nın, Görele ilçesine bağlı Gültepe Köyü'nde yol kenarındaki ormanda cesedi bulunarak jandarmaya haber verildi.
MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

HABER: KÜBRA ÇAKIR

Giresun’un Tirebolu ilçesinde Metin Aydın isimli şahıs, Kırgızistan uyruklu Keremet Nyshanova ile dini nikâh kıyıp birlikte yaşamaya başladı.

Ardından ticari bir araç içerisinde Metin Aydın (53), Kırgızistan uyruklu Keremet Nyshanova’yı (40) tabancayla vurarak öldürdü ve cinayet mahallinden 7 kilometre ötede bulunan ormana taşıyarak üzerini yapraklarla kapattı.

20 Haziran 2022 günü Tirebolu ilçesinde meydana gelen olayda, Keremet Nyshanova’nın, Görele ilçesine bağlı Gültepe Köyü'nde yol kenarındaki ormanda cesedi bulunarak jandarmaya haber verildi.

İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yaptığı incelemede başında kurşun izlerine rastlanılan cesedin, 3 çocuk annesi Keremet Nyshanova'ya ait olduğunu ortaya çıkardı. Nyshanova'nın cenazesi, otopsisi sonrası ülkesine gönderildi.

Cinayete ilişkin yürütülen soruşturmada; cesedin üzerinde bulunan kum tanelerinden yola çıkan jandarma ekipleri, çalışmalarını sahil kesiminde yoğunlaştırdı. Nyshanova'nın en son Tirebolu'da deniz kenarında 28 T 8072 plakalı takside bulunduğunu belirleyen ekipler, sürücü Metin Aydın’ı gözaltına aldı. Aydın’ın Nyshanova ile 3 yıldır dini nikâhla birlikte yaşadıkları ve 1 de çocukları olduğu tespit edildi.

Olayın ardından Aydın’ın, tabancayı saklaması için verdiği Hayrullah Ç. de gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgularının ardından savcılığa sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütmüş olduğu soruşturmanın ardından iddianame hazırlanarak sorguya alınan Metin Aydın, aldatıldığını öne sürerek kıskançlık nedeniyle çıkan tartışmada Nyshanova’yı öldürdüğünü itiraf etti.

Metin Aydın hakkında ‘Kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘Delilleri saklama ve gizleme’, Hayrullah Ç. hakkında ise ‘Delilleri saklama ve gizleme’ suçundan ceza istenen iddianame Giresun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Metin Aydın, ilk ifadesinin aksine mahkeme safhasında ise silahın ateş aldığını öne sürdü.

Mahkemedeki savunmalarında olayı anlatan Aydın, “Araçta bana vurdu, kolumu ısırdı. Boğuşma sırasında maktulün elinden aldığım tabanca ateş aldı. Onu hastaneye götürürken, nabzının olmadığı fark edince, korktum, ağlamaya başladım. Hastaneden vazgeçip, başka yola girdim. Onu kaybetmek kastıyla hareket etmedim. Yolda kapı açılınca maktul yol kenarına sırt üstü düştü. Kiloluydu onu araca koyacak gücüm yoktu. Bu nedenle yol kenarından içeriye doğru çektim ve çevredeki ağaç yapraklarını üzerine attım. Panikleyerek oradan ayrıldım” açıklamasında bulundu.

Karar duruşmasında son savunmasını yapan Metin Aydın, eşinden boşanıp maktulle evleneceklerini söyleyerek, “Ona hiçbir zaman şiddet uygulamadım. Öldürme kastıyla hareket etmedim. Böyle düşüncem olsaydı, silaha gerek yoktu; trafik kazası olabilirdi. Ben cezaevini hak etmedim. Çocuğumun bana ihtiyacı var” dedi.

Aydın’ın yargılama safhasındaki ifadelerinin suçtan kurtulmaya yönelik olduğuna dikkat çeken mahkeme, sanığı müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, ayrıca delilleri teslim ettiğini göz önünde bulundurduğu diğer sanık Hayrullah Ç.’ye para cezası uygulayarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Bu arada Keremet Nyshanova ve Metin Aydın’ın şu an 2 yaşında olan erkek çocuğuna, kimlik çıkartmadıkları da öğrenildi. Kırgızlı Nyshanova’nın 2 çocuğuna baktığını belirten ablası Karalina Roelle’nin ise olay sonrası Giresun’da devlet korumasına alınan küçük çocuğu da sahiplenip, diğer çocuklarla birlikte büyütmek için aile mahkemesine başvurdu.




Anahtar Kelimeler : MÜEBBET, HAPİS, CEZASI, ALDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler