HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Ocak 2023 Perşembe Saat: 18:23

SUÇLULAR ‘ASENA’DAN KAÇAMADI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerli ve milli olarak geliştirilen ve yapay zeka ile milyonlarca veriyi inceleyen Analiz Sistemleri Narkotik Ağı yazılımı sayesinde 1,5 yılda 6 bin 636 olaya müdahale edildiğini açıkladı.
SUÇLULAR ‘ASENA’DAN KAÇAMADI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerli ve milli olarak geliştirilen ve yapay zeka ile milyonlarca veriyi inceleyen Analiz Sistemleri Narkotik Ağı (ASENA) yazılımı sayesinde 1,5 yılda 6 bin 636 olaya müdahale edildiğini açıkladı.

Vatandaşların, uyuşturucuyla mücadele uygulaması "UYUMA" üzerinden ihbarda bulunabileceklerini hatırlatarak, "Bugüne kadar toplam 50 bin 462 ihbar gelmiş ve hepsine gitmişiz" diyen Bakan Soylu  bu uygulama üzerinden yapılan ihbarlarda, ihbarı yapanların kimliğinin tamamen gizli kaldığını vurguladı. 

Türkiye'de direkt uyuşturucu maddeye bağlı ölüm sayısının 2016'da 920, 2017'de 941 olduğuna dikkati çeken Soylu, "2021'i, 270 ile tamamladık, şimdi de 250'nin altında tamamladık" bilgisini verdi.

Bakan Soylu, "Kadın Destek Uygulaması"nın (KADES) 4 milyon 850 bin kadın tarafından indirildiğini ve uygulama ile 623 bin ihbar yapıldığını söyleyerek, bu ihbarların hepsine dakikalar içinde gidildiğinin altını çizdi.

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddeti İzleme Merkezi Kurulacak

"AKŞİM, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddeti İzleme Merkezi... Sivil toplumu da bu işin içine alacağız ve yaklaşık 17 kişilik bir birim olacak bu. Bizim yaptığımız işleri takip edecek ve bize puan verecek, doğru mu yapıyoruz, eksik mi yapıyoruz, yanlış mı yapıyoruz... Polis merkezi amirliklerimize gidecekler. Burada sivil toplum örgütleri olacak, üniversitelerden hocalar olacak, bazı kadın örgütlerinden temsilciler, kamu kurumlarından kişiler olacak. Bu 17 kişi, üç ayda bir raporlar hazırlayacak. Hem izleme yapacaklar hem değerlendirme yapacaklar hem de bize raporlar verecekler. Böylece bir gözlem merkezi olarak da burası önemli bir şekilde işlevsellik ortaya koymuş olacak." dedi.

         nBÜLTEN

 




Anahtar Kelimeler : SUÇLULAR, ‘ASENA’DAN, KAÇAMADI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler