HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Kasım 2022 Cumartesi Saat: 07:53

A MİLLİ TAKIM ÇEKYA KARŞISINDA

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin hazırlıkları kapsamında A Milli Futbol Takımı, bugün Gaziantep Kalyon Stadı'nda Çekya ile saat 20.00'de mücadele edecek. Mücadele TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.
A MİLLİ TAKIM ÇEKYA KARŞISINDA

A Milli Takımı, Mart 2023'te başlayacak 2024 Avrupa Şampiyonası grup elemelerine hazırlık kapsamındaki ikinci hazırlık maçını bugün  Çekya ile yapacak.

Gaziantep'teki Kalyon Stadyumu'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak müsabakayı TRT Spor naklen yayınlayacak. Müsabakayı İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek. Collum'un yardımcı hakemliklerini aynı ülkeden David McGeachie ve Francis Connor yapacak. Maçın 4. hakemliğini Halil Umut Meler üstlenecek.

Ay-Yıldızlılar, 16 Kasım'da Diyarbakır'da oynadığı ilk hazırlık maçında İskoçya'yı 2-1 mağlup etmişti.

Cüneyt Çakır'a jübile

28 yıl hakemlik yapan ve uzun yıllar ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, A Milli Takımın Çekya ile oynayacağı maçta jübile yapacak. Aktif hakemliği bırakıp TFF'de eğitimci olan Cüneyt Çakır, Çekya maçının ilk 5 dakikasında görev yaptıktan sonra düdüğünü William Collum'a bırakacak. Çakır'ın jübile programı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından verilecek teşekkür plaketi ile tamamlanacak.

A Milli Futbol Takımı'nın Çekya ile karşılaşacağı özel maça ev sahipliği yapacak Gaziantep'te, 21 yıl sonra milli maç heyecanı yaşanacak. Gaziantep, son olarak 25 Nisan 2001'de Millileri ağırlamış, Kamil Ocak Stadı'nda oynanan özel maçta Arnavutluk, Türkiye'yi 2-0 yenmişti.

Ay-Yıldızlılar 612. maçına çıkıyor

A Milli Takım, Çekya maçıyla birlikte tarihinde 612. kez sahaya çıkacak. Ay-Yıldızlılar, 99 yıllık tarihinde 333'ü resmi, 278'si özel, toplam 611 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 235 galibiyet, 145 beraberlik ve 231 yenilgi yaşadı. A Milli Takım, 261'i deplasmanda, 267'sı evinde, 83'ü de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 830 gol attı, kalesinde 874 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke milli takımıyla mücadele eden milliler, 611 karşılaşmanın 528'ini Avrupa, 33'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Ay-Yıldızlı takımda Emre Mor ve Ferdi Kadıoğlu sakatlığı, Merih Demiral, İrfan Can Kahveci ve Orkun Kökçü de FIFA talimatlarına istinaden, kulüpleriyle varılan karşılıklı mutabakat neticesinde kadrodan çıkarıldı.

            nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : A, MİLLİ, TAKIM, ÇEKYA, KARŞISINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler