HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Ekim 2022 Perşembe Saat: 08:42

“TEMİZ DÜDÜKLER KAMPANYASI”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile son dönemde artan hakem hatalarına dair konuştu.
“TEMİZ DÜDÜKLER KAMPANYASI”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile son dönemde artan hakem hatalarına dair konuştu.

Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde:

Son günlerde tüm Türkiye futbolda yoğun hakem hatalarını konuşuyor. Kulüpler milyarlarca lira yatırım yapıyor. 40-50 bin kişi stadyuma, milyonlarca kişi ekran başına oturuyor. Gündelik hayatın, siyasetin ve sosyal konuların stresini atmak için 2 dakika eğleneyim diyor. Ama birisi çıkıyor tüm seyir zevkinin ve sporun adeta içine ediyor. Üzerine bir de milyonlarca insanın psikolojisini bozuyor. Hakemler sadece şu takımı bu takıma değil, topyekûn Türk futbolunu doğruyor. Hakemlik camiasının içindeki güç savaşları futbol oyun zevkinin de içine ediyor. Hakemler kendi aralarındaki hesapları kulüplerin üzerinden görüyor. Bir söz vardır topun canı isterse girer istemezse girmez. Hakemler yaptıkları uygulamalarla, verdikleri ve vermedikleri kararlarla işi şansa bırakmıyorlar. Kimin maçı kazanacağına hatta kimin şampiyon olacağına önceden karar veriyorlar. Birileri sahadaki hakemin kulağına üflüyor, onlar da düdüklerine üflüyor.

Meclis Gençlik ve Spor komisyonunun bir üyesi olarak 6 ay kadar önce yeni spor kanunu olarak bilinen kanunun sürecinde yer aldım. CHP olarak ciddi katkı verdik. Sorunları çözmek ve Türk sporunu daha ileriye taşımak için pek çok konuda uzlaşmaya vardık. Ancak 2 konuda uzlaşmaya varamadık. Bu konulardan biri de sporun hukuk kurumlarıydı. Disiplin kurulu, merkez hakem kurulu ve tahkim kurulu ile ilgili de düzenlemeleri yapmak istemiştik, fakat daha sonra diyerek ertelenmişti. O gün ne kadar haklı olduğumuzu bugünkü gelinen tablo ortaya koymaktadır. Onca emek verip İlk defa bu kadar geniş kapsamlı bir spor yasası yapıyorsunuz. Türk sporunun önünü açmak için fırsat yaratıyorsunuz ancak 1 santim yol alamadığımızı bugün görüyoruz Çünkü esas konulara neşter atılmadı. Türk futbolunu bu hakem hegemonyasından ve hakem anarşisinden kurtarmak lazım. Ortada bir hakem anarşisi var.

Bugün A takımına yarın B takımına… Çünkü hakemlerin kendi içlerindeki güç savaşları her dönem başka bir kulüp üzerinden görülmeye çalışılıyor. Olan milyonlarca taraftara oluyor maalesef. Türk sporunu geliştirsin bizimkilere örnek olsun diye yabancı sporcu getiriyorsunuz. Bizimkiler onlara benzeyeceğine bu hakem hataları ve uygulamaları nedeniyle onlar bizimkilere benziyor. En ufak harekette kendilerini yere atmalar dönüp hakeme bakmalar… Yurt dışında maça gidince de bu fark ortaya çıkıyor.

Mustafa Adıgüzel, ‘Hakemler dokunulmaz, futbolcu konuşamıyor, yönetici konuşamıyor. Hemen cezalar kesiliyor. Biz konuşunca daspora siyaset girmesin deniyor. Biz milletvekiliyiz emin olun hakemlerin dokunulmazlığı bizden daha fazla. Gücü bu şekilde devşirmişler ve Türk sporunun üzerine karabasan gibi çökmüşler’ dedi.

Uluslararası spor yönetimleri sporda adaleti sağlama adına insan unsurunu aza indirmek için VAR gibi uygulamalar getiriyor. Bizde ise VAR spora adalet değil maç sonucuna felaket getiriyor. İstediğine göre VAR istediğine göre yok. VAR’ın açılımı Video Asistant Referee. Yani video yardımcı hakem. Bizdeki ise hakeme yardımcı falan değil, bizde hakem bir takımın aleyhine veya lehine hesabi kesmek için adisyon fişi gibi kullanıyor. Hakemin video asistanı değil hakemin video referansı gibi… Hakem bununla adeta kendini takdim ediyor.

Bizim amacımız spora siyaset sokmak falan değil. Spor doğru menşeinde yürüsün diye yasa koyucu olarak görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bütün hakemleri suçlamıyoruz. Elbette aralarında iyi niyetli olanlar da var. Ancak bazıları kendilerini büyütmek, makam mevkii elde etmek için Türk sporunu küçültüyorlar. Türkiye’de de temiz eller gibi temiz düdükler kampanyası başlatmak gerekiyor. A takımını kötülük ederken B takımını arkalıyorlar. B takımına kötülük ederken C takımını arkalıyorlar. C takımına kötülük ederken D takımını arkalıyorlar. Sonra dönüyor tekrar D takımına kötülük ederek A takımını arkalıyorlar. Öyle bir döngü içerisinde tüm kulüpleri bir şekil kullanıyorlar. Hakkı yenen kulüp feveran ediyor. Lehine düdük çalınan o dönem susuyor. Ama sürekli kazanan hakem camiası oluyor. Bu şekilde devam ettiği sürece Türk sporunun ve Türk futbolunun ilerlemesi mümkün değil. Bu nedenle spor yasasında bu konuları da ele alalım istemiştik. Yasa koyucular olarak sporda adaletin tesisi için tüm partiler ortak çalışmalıyız. Spor yasasında kalan bu çok önemli eksiği tamamlayarak hakem anarşisine son vermeliyiz’ dedi.

nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : “TEMİZ, DÜDÜKLER, KAMPANYASI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler