HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Şubat 2022 Perşembe

SPOR LİSESİ AÇILIYOR

Ordu’da yapımı tamamlanarak hizmete açılan 20 bin seyircikapasiteli Yeni Ordu Stadyumu içerisinde Spor Lisesi açılması için protokol imzalandı.
SPOR LİSESİ AÇILIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘Yaşayan Stat’ projesi kapsamında oluşturulan 12 derslikli Spor Lisesi ve 72 öğrenci kapasiteli Pansiyon için Valilik Makamında protokol imza töreni düzenlendi.

Spor Lisesi protokolü, Vali Tuncay Sonel, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç tarafından imzalandı.  Protokol imza programında konuşan ve Spor Lisesi hakkında bilgiler veren Vali Tuncay Sonel, Ordu’nun eğitim, kültür ,turizm ve aynı zamanda spor şehri olduğuna dikkat çekti.

Ordu genelinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları , yine Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Millî Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle hem eğitim alanında, hem de spor alanında çok ciddi yatırımlar yapıldığının altını çizen Vali Sonel, yapımı tamamlanan Yeni Ordu Stadyumu içerisinde yer alan Spor Lisesinin 12 derslikli olacağı bilgisini verdi.

Spor Lisesi içerisinde pansiyon, yemekhane, yaşam alanları, 15 bireysel sporlar antrenman salonlarının yer aldığını söyleyen Vali Tuncay Sonel, yeni stadyumun sadece haftadan haftaya futbol müsabakası yapılacak bir yer olmadığını, etrafındaki yüzme havuzu ve spor salonuyla yılın her günü çocukların, gençlerin ve yöre insanının hizmetine sunulacağını ifade etti.

Vali Tuncay Sonel protokolü imzalanan Spor Lisesine bu yıl yetenek sınavıyla öğrenci alınacağını belirterek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Spor Lisesinin öğrencileriyle birlikte eğitim-öğretim vermeye başlayacağını söyledi

Vali Sonel sözlerini şöyle tamamladı: “Çocuklarımıza, gençlerimize, Ordu’muza ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Ordu eğitim, kültür, turizm şehri, hem de spor şehri. İnşallah buradan yetişecek gençlerimizin içerisinde, renklerini şehitlerimizin kanlarından alan beyaz ay yıldızlı al bayrağımızı dalgalandıracak, İstiklal Marşımızı okutacak nice Avrupa şampiyonları, Dünya şampiyonları, Olimpiyat şampiyonları çıkar. Biz bu manada emeği geçen, hakikaten bizlere her türlü desteği veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun diyoruz ve bu spor lisemizin, spor yaşam merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : SPOR, LİSESİ, AÇILIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler