HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Nisan 2024 Pazartesi Saat: 14:05

TFF Heyeti, Depremzede Vatandaşlarla Buluştu

TFF heyeti, İslahiye ve Nurdağı Konteyner Kent ziyaretlerinin ardından Kahramanmaraş ve Adıyaman'daki Konteyner Kentlerde depremzede vatandaşlarımızla bir araya gelerek bayramlaştı.
TFF Heyeti, Depremzede Vatandaşlarla Buluştu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki TFF heyeti,  İslahiye ve Nurdağı Konteyner Kentziyaretlerinin ardından   Kahramanmaraş ve Adıyaman'daki Konteyner Kentlerde depremzede vatandaşlarımızla bir araya gelerekbayramlaştı.

Ziyarette TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra A Millî Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, A Millî Takım Yardımcı Antrenörü Selçuk Şahin, U18 Millî Takım Teknik Direktörü Sabri Sarıoğlu, Genç Millî Takım Antrenörü Gökhan Gönül ve geçmişte A Millî Takımımızda da forma giyen eski futbolcu Hasan Kabze yer aldı.

"Türk halkı ve Türk futbol ailesi büyük kadirşinaslık gösterdi" 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, büyük üzüntü yaratan depremlerin ardından TFF olarak Omuz Omuza Dayanışma ve Yardım Kampanyası başlattıklarını hatırlatıp "6 Şubat'taki depremden sonra Türk halkı büyük bir kadirşinaslık gösterdi. Aynı kadirşinaslığı Türk futbol ailesi olarak bizler de gösterdik. Biliyorsunuz birçok kulübümüz tırlarla buraya malzemeler gönderdi. Biz de Futbol Federasyonu olarak bütün kulüplerimizi topladık. Bir Omuz Omuza Kampanyası düzenledik. Televizyonda canlı yayında Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı, beIN Sport'la birlikte Omuz Omuza Kampanyası organize ettik. O kampanyada topladığımız yardımlarla Adıyaman'da, Kahramanmaraş'ta, Nurdağı'nda, İslahiye'de, Hatay'da, Malatya'da güzel konteyner kentler oluşturduk." diye konuştu.

"Konteyner kentlerdeki vatandaşlarımızla bayramlaşmaya geldik, çocuklarımızı mutlu ettik"

Deprem bölgelerine bayramlaşmaya geldiklerini ifade eden Mehmet Büyükekşi, "Geçen sene bayramda yine ben buradaydım. Bayramlaşmaya geldik. Bayramda çocuklarımızı mutlu etmek için Milli Takım Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella'yı getirdik. Yine milli takımlarda görevli Selçuk Şahin, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Gönül ve Hasan Kabze'yle birlikte çocuklarımıza Türk Milli Takım formaları dağıttık ve onlarla güzel bir maç yaptık. Onları mutlu ederek biz de mutlu olmak istiyoruz. Ayrıca konteyner kentteki vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Onlarla hemhal oluyoruz, dertlerini dinliyoruz." dedi.

"18 Temmuz tarihinde seçimli genel kurul yapmayı planlıyoruz"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, genel kurul konusunda da şu açıklamayı yaptı: "Biliyorsunuz Temmuz ayında Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminde 2 yılımızı geride bırakmış olacağız. Yönetim Kurulumuzda aldığımız karar ile 18 Temmuz'da yapacağımız Mali Genel Kurulumuzu Seçimli Genel Kurul olarak yapmaya karar verdik. 18 Temmuz'da yapacağımız Seçimli Genel Kurulumuz, Türk Futboluna hayırlı uğurlu olsun." 

2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında A Milli Takımın başarılı olacağına yürekten inandığını da vurgulayan Başkan Büyükekşi, "Önümüzde EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası var. Milli Takımımızın başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. İnşallah ikinci ev sahibi olarak oynayacağımız bu büyük turnuvada hepimizi çok sevindirecek sonuçlar alırız." ifadelerini kullandı.

20 bini aşkın depremzedenin barınma ihtiyacı karşılandı 

Türkiye Futbol Federasyonu, 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi yasa boğan ve 11 ilimizi derinden etkileyen asrın felaketi sonrası yaraları bir nebze olsun sarabilmek için "Omuz Omuza Dayanışma ve Yardımlaşma Kampanyası" başlatmıştı. Türk futbolunun paydaşlarının omuz omuza vermesi, vatandaşlarımızın bağışları ve AFAD'ın koordinasyonuyla deprem bölgesinde 9 ayrı noktada 4 bin konteyner yapılarak depremzede ailelere teslim edildi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da yapılan bu konteyner kentlerde 20 bini aşkın afetzede vatandaşımızın barınma ihtiyaçları karşılandı. Burada yaşayan ailelere gıda desteğinin yanı sıra rutin olarak sağlık hizmetleri de veriliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'na özel teşekkür

TFF yetkilileri, 6 Şubat depremlerinden bu yana afet bölgesinde vatandaşlarımız için destek çalışmalarını sürdürüp sık sık ziyaretler düzenliyor. Dün Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan depremzede vatandaşlarımızla bir araya gelip yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi bayramlaşan TFF heyeti, bugün de önce Kahramanmaraş, daha sonra da Adıyaman'daki konteyner kentleri ziyaret etti. Başkan Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu Üyeleri depremden etkilenen vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Konteyner kentlerde yaşamını sürdüren vatandaşlar bugüne kadar verilen destek ve sağlanan imkanlar için TFF yönetimine özel olarak teşekkür etti. Ziyaretler sırasında ailelere gıda çeki ve alışveriş kartları, çocuklara Millî Takım formaları, oyuncak, ayakkabı ve çeşitli spor malzemelerinden oluşan bayramlık hediyeler verildi. Büyük bir mutluluk yaşayan miniklerin coşkusu karşılarında Millî Takım teknik ekiplerini görünce daha da katlandı. 

Vincenzo Montella da bu sevince ortak oldu

Kahramanmaraş ve Adıyaman'daki ziyaretler sırasında TFF tarafından konteyner kent bölgesinde yaptırılan futbol sahaları da ziyaret edildi. A Millî Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, A Millî Takım Yardımcı Antrenörü Selçuk Şahin, U18 Millî Takım Teknik Direktörü Sabri Sarıoğlu ve Genç Millî Takım Antrenörü Gökhan Gönül ve geçmişte A Millî Takımımızda da forma giyen eski futbolcu Hasan Kabze, konteyner kentlerde yaşayan çocuklarla maç yaptı. Müsabaka sırasında renkli görüntüler oluştu. Oynanan maçın ardından günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.  HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : TFF, Heyeti, Depremzede, Vatandaşlarla, Buluştu

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler