HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Mart 2024 Salı Saat: 11:55

Eda Erdem'e "Uluslararası Cesur Kadınlar" ödülü adaylığı

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yanı sıra Fenerbahçe Opet'in kaptanlığını yapan Eda Erdem Dündar, uluslararası alanda takdir gören bir isim olarak dikkat çekiyor.
Eda Erdem'e "Uluslararası Cesur Kadınlar" ödülü adaylığı

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yanı sıra Fenerbahçe Opet'in kaptanlığını yapan Eda Erdem Dündar, uluslararası alanda takdir gören bir isim olarak dikkat çekiyor. Son olarak, ABD Dışişleri Bakanlığının prestijli "Uluslararası Cesur Kadınlar" ödülüne aday gösterildi.

ABD İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh'in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, ABD Türkiye Büyükelçisi Jeffry L. Flake, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fenerbahçe Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt ve birçok seçkin konuk katıldı.

Eda Erdem Dündar'a ödüle aday gösterilmesi nedeniyle plaket takdim edilirken, Jeffry L. Flake, kadınların güçlendirilmesi konusunda Eda Erdem Dündar'ın önemli bir figür olduğunu vurguladı.

Jeffry L. Flake, "Kaptan Eda Erdem, genç kadınlara ilham kaynağı oluyor, onlara başarıya giden yolda rehberlik ediyor. Bu ödül adaylığı, onun için son derece doğal bir adım." şeklinde konuştu.

Sporun önemine vurgu yapan Flake, Türkiye'deki spor etkinliklerini yakından takip ettiklerini belirtti ve Türkiye'de sporun ciddiye alındığı bir ortamda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Resepsiyona ev sahipliği yapan ABD İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh ise, ödülün kadınların güçlendirilmesine ve farklı alanlarda başarı elde etmiş kadınların öne çıkarılmasına katkı sağladığını ifade etti.

Eda Erdem Dündar, ödül için aday gösterilmesinin gurur verici olduğunu belirterek, "Bu ödül adaylığı çok değerli bir fırsat. Genç kadınlara rol model olmak için çalışıyoruz ve bu adaylık bize bu yönde daha fazla sorumluluk yüklüyor." dedi.

Heykelinin dikilmesinin ardından gelecekte kendi filminin veya belgeselinin çekilmesinin heyecan verici olacağını belirten Eda Erdem Dündar, şu anda kariyerine odaklandığını ve voleybol oynamaya devam etmek istediğini dile getirdi.

Fenerbahçe Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt da, Eda Erdem Dündar'ın uluslararası alanda elde ettiği başarıları gururla izlediklerini ve bu ödülün ona layık görülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak:ABC





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler