HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Mart 2024 Cuma Saat: 12:48

Thomas Meunier: Trabzonspor yolsuzluk yüzünden şampiyonluk kaptırmış

Trabzonspor'un yıldızı Thomas Menuier, Belçika'nın 23 Mart Cumartesi günü İrlanda ile oynayacağı hazırlık karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu.
Thomas Meunier: Trabzonspor yolsuzluk yüzünden şampiyonluk kaptırmış

Thomas Meunier: Trabzonspor yolsuzluk yüzünden şampiyonluk kaptırmış

17 Mart Pazar günü oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe müsabakasında 90 dakika boyunca sahada kalan Thomas Meunier, milli takımı Belçika’nın İrlanda ile oynayacağı hazırlık karşılaşması öncesi basın mensuplarına konuştu.

Milli takıma seçilmesi ve derbide yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulunan 32 yaşındaki futbolcu, Türkiye’deki insanların futbola olan tutkusu ve bağlılığını sevdiğini ve Trabzonspor’a transfer olarak doğru bir seçim yapmış olduğunu dile getirdi. Kulüptekilerle konuştuğunu ifade eden Belçikalı, ”Trabzonspor yolsuzluk yüzünden şampiyonluk kaptırmış.” sözlerini kullandı.

”Türkiye’deki futbol tutkusunu seviyorum”

Pazar günü oynanan karşılaşmanın çok özel olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Meunier, ”Maçta yaşanan olaylar olağanüstüydü. Kulüptekiler, daha önce gerginliğin hep olduğunu ancak hiçbir zaman bu kadar büyümediğini söylediler. Türkiye’de futbol tutkusu çok fazla. Şiddete varmadığı sürece buradaki futbol tutkusunu seviyorum. Eğer bir deplasmandaysanız rakip taraftarlar size çok düşmanca davranıyor. İnsanlar çok duygusal ve yaşadıkları duygular aşırı. Kazanırsanız Tanrı gibisiniz, kaybederseniz yüzünüze bakmıyorlar. Hoşuma giden şey tam olarak bu.” ifadelerini kullandı.

”Batshuayi ile konuştum”

Yaşanan olaylar sonrası Michy Batshuayi ile konuştuğunu belirten Meunier, ”Onun attığı tekme doğru değildi. Anlamsız bir Muay Thai gösterisiydi. Çünkü taraftar ona doğru değil, soyunma odasına koşuyor. Amacı sadece oyuncuların içeri girmesini engellemek. Bir nefsi müdafaa yok yani.” dedi.

”Trabzonspor birkaç şampiyonluğunu Fenerbahçe’ye kaptırmış”

”Maçın çok gergin geçeceği konusunda beni bilgilendirmişlerdi. Hayatımda ilk kez böyle bir ortam gördüm. Kulüptekilerin dediğine göre iki takım arasında zaten bir yolsuzluk davası varmış. Anladığım kadarıyla, yolsuzluklar yüzünden Trabzonspor birkaç şampiyonluğunu Fenerbahçe’ye kaptırmış. İki kulüp arasında inanılmaz bir gerginlik var.”

”Real Madrid kulübesinde oturmanın bir anlamı yok”

Türkiye’ye gelmeden önce milli takım teknik direktörü ile fikir alışverişinde bulunduğunu ifade eden Belçikalı, şunları söyledi:

”Trabzonspor’a transfer olduğum süreçte milli takımdaki teknik direktörüm Domenico Tedesco ile konuştum. Bana dediği şey, iyi ve istikrarlı bir şekilde oynarsam milli takıma tekrar seçilebileceğimdi. Üstelik Bayern Münih veya Real Madrid’e gitme imkanım varken oralara gitmememi söyledi. Çünkü Real Madrid’e transfer olup yedek kulübesinde öylece oturmamın bir anlamı yoktu.”

”Trabzon’da olduğum için çok mutluyum. Çünkü milli takıma seçildim. Buraya gelmemin sebebi de zaten buydu. Benim için tek hedef milli takımdır. Ben futbolu, milli takımda forma giymek için oynuyorum. Milli takımda oynamak demek, en iyi oyuncularla oynamak demektir. Ayrıca seçilmiş olmanız, o mevkide en iyisi olduğunuz anlamına gelir.”

BHA





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler