HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Mart 2024 Cumartesi Saat: 11:43

A Milli Takım son provayı Polonya ile yapacak

Polonya'nın başkenti Varşova'da yer alan PGE lusal Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak.
A Milli Takım son provayı Polonya ile yapacak

2024 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Millî Takımımız, final turnuvası öncesindeki son özel maçını 10 Haziran'da deplasmanda Polonya ile oynayacak.

EURO 2024'e hazırlık niteliğindeki mücadele, iki takımı 31 yıl aradan sonra karşı karşıya getirecek. Türkiye ile Polonya arasındaki son maç, 1994 Dünya Kupası Elemeleri kapsamında oynanmış ve A Millîler sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

Daha önce Polonya ile 17 müsabaka oynayan A Millî Takımımız, bu maçlarda 3 galibiyet alırken, 3 karşılaşma berabere sonuçlandı, 11 maçta ise gülen taraf Polonya oldu.

2018 ve 2022 yıllarında düzenlenen Dünya Kupası finallerinde yer alan Polonya, 2008 yılından beri organize edilen tüm Avrupa Şampiyonlarının final turnuvalarında da mücadele etti.

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde grubunu ilk iki sırada bitiremediği için doğrudan finallere kalamayan Doğu Avrupa ülkesi, UEFA Uluslar Ligi'nde elde ettiği derece ile play-off maçları üzerinden final vizesi almaya çalışacak. Estonya ile 21 Mart'ta play-off yarı final maçında karşılaşacak Polonya, bu maçta rakibine üstünlük sağlaması halinde Galler-Finlandiya müsabakasının galibiyle final oynayacak.

Türkiye, EURO 2024 finallerine hazırlık çerçevesinde ikisi Mart, ikisi de Haziran ayında olmak üzere toplam dört özel maç yapacak. Ay-Yıldızlılar, ilk olarak, 22 Mart'ta Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek Macaristan'a konuk olacak. Budapeşte'deki Puskás Arena'da oynanacak mücadele TSİ 22.45'te başlayacak. A Millîlerin, 26 Mart'taki rakibi ise bir diğer Avrupa Şampiyonası finalisti Avusturya olacak. Ernst Happel Stadyumu'nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma da TSİ 22.45'te başlayacak.

A Millî Takım, Haziran ayındaki ilk sınavını son Avrupa Şampiyonası İtalya karşısında verecek. Bologna kentinde 4 Haziran'da Renato Dall'Ara Stadyumu'nda oynanacak özel maç TSİ 22.00'de başlayacak. Ay-Yıldızlılar, Polonya ile 10 Haziran'da deplasmanda oynayacağı özel maçın ardından, turnuva hazırlıklarını Almanya'da kendilerine ayrılan kamp merkezinde yapacağı antrenmanlarla sürdürecek.

 




Anahtar Kelimeler : A, Milli, Takım, son, provayı, Polonya, ile, yapacak

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler