HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Mart 2024 Cumartesi Saat: 13:18

2024 Paris Olimpiyatlarında Büyük Başarı Bekliyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli sporculara güvendiğini dile getirdi.
2024 Paris Olimpiyatlarında Büyük Başarı Bekliyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli sporculara güvendiğini dile getirdi.

İstanbul Ümraniye'de yüzme havuzu açılışı yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak; “Türkiye, spor tesislerinde bir devrimi yaşıyor. Avrupa'nın ve dünyanın en önemli spor salonları ve stadyumları Türkiye'de inşa edildi. Bu eserlerin hepsi bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız, gençlerimiz için. İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları'nda bu ülkenin gençleri bayrağımızı göndere çektirecek, bizleri gururlandıracak” dedi.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın yaklaştığını hatırlatan Bakan Aşkın BAk; “Bu ülke spor devrimi yaşıyor. Tesis altyapısı ve güçlü adımlarla uluslararası pek çok organizasyonu gerçekleştirecek kapasitedeyiz. Yakın zamanda güreş, halterde ve tekvandoda altın madalyalar geldi. İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları'nda bu ülkenin gençleri bayrağımızı göndere çektirecek, bizleri gururlandıracak. Yine 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı İtalya ile organize edeceğiz. Bunda inşa ettiğimiz statların önemi var. Bu modern tesisler uluslararası organizasyonlar düzenlememizi sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bağımlılıkla mücadele ettiklerini de dile getiren Bakan Bak, "Spora yönelen çocuklar kötü ortamlardan uzaklaşıyor, enerjisini atıyor. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için spor salonlarımız, yüzme havuzlarımız, futbol sahalarımız var. Ümraniye'de çok güzel işler yaptık. Ümraniye'ye 3 yüzme havuzu yaptık. İki olimpik standarttaki havuzumuzun da ihalesine yeniden çıkacağız. Yaklaşık 500 milyon liralık proje. Burada geleceğin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkacak. Ülkemizin bayrağını göndere çektirecek sporcular yetişecek. Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın spor köyü projesini de destekleyeceğiz.” şeklinde görüş belirtti.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler