HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Şubat 2024 Pazartesi Saat: 12:33

"İYİ YERLERE DOĞRU GİDİYORUZ"

Trabzonspor'un Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında evinde oynadığı ve 1-0 kazandığı Yukatel Adana Demirspor maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.
"İYİ YERLERE DOĞRU GİDİYORUZ"

Teknik Direktör Avcı, son 3 maçta gol yemeden iyi bir futbolla 9 puan aldığını belirterek, “Son 3 Süper Lig maçımızdan gol yemeden 9 puan aldık. Bir de kupa maçı kazandık. Oyun kalitesinin yukarı seviyelere çıktığı bir süreci yaşıyoruz. Beşiktaş maçından itibaren oyuncularımızın bir kısmının gelmesi, Afrika Kupası’ndakilerin dönüşü, sakatlıkların da iyileşmesiyle iyi yerlere doğru gidiyoruz. Yaklaşık 1 buçuk aylık süreçte iniş çıkışları yaşadık. Bugün oyunun ilk yarısı başta olmak üzere bence harika bir oyun oynadık. Çalıştığımız bütün opsiyonları gerçekleştirdik. İlk yarı itibariyle maçı 3-0 ya da 4-0 koparabilirdik. İkinci yarıda bir pozisyon verdik, böyle durumlarda bu tür rakipler her an devreye girebilir. Bazen baskı yapıp opsiyonu doğru kullandık bazen de yapamadık. Afrika’dan dönen oyuncularımızın sürelerini fiziksel durumlarına göre ayarlıyoruz. Biraz zaman alacak. Oyuncularım oyun disiplinine ve takım oyununa sadık kaldılar. Onlara teşekkür ediyorum. İyi bir örnek gösteriyorlar. Tekrardan kafamızı kaldırıp hedeflediğimiz yere gitmemize yardımcı oluyorlar. Orta sahada fazla değişiklikler yapamıyoruz. Bir parantez de Umut Güneş’e açmak istiyorum. Geldiğim günden itibaren üstüne koyarak devam ediyor. Bazen 60 bazen de 70 dakika oynuyor. Bugün itibariyle de hem takıma katkı sağlıyor hem de iyi bir profesyonellik örneği gösteriyor. Diğerlerine de teşekkür ediyor ve daha fazla katkı bekliyoruz. Bunun olacağına da inanıyoruz. Buraya gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Çarşamba günü oynayacağımız kupa maçına da bütün taraftarlarımızı davet ediyorum. Son ana kadar Trabzonspor için pozitif anlamda destek versinler. Biz bu desteğin karşılığını vereceğiz. Kupada final yolunu açmak için onların vereceği desteğe son derece ihtiyacımız var. Maç içerisinde de hakeme 2 pozisyonla alakalı itirazda bulundum, birinde sarı kart gördüm. Sarı kart gördüğüm pozisyonda hakem haklıymış ancak diğerinde haklı olduğumu düşünüyorum. Özür diliyorum ama bizim de ruh halimize saygı göstereceklerdir diye düşünüyorum. Adana Demirspor’a da bol şans ve başarılar diliyorum” dedi.


Avcı, Batista Mendy’nin attığı goldeki katkısı başta olmak üzere oyun içi organizasyonlarla ilgili şu cümlelere yer verdi: “Attığımız golde Mendy’nin 20-30 metre mesafeyi topla kat etmesi bugünün oyununda stoperlerden istenen bir oyun içi organizasyondur. Zaman zaman baskıyı kırdığımız detaylar var. Bazen orada sırtı dönük şekilde 8’leri bulduk. Onların topu kaybetmesi problemi tekrar yaşattı. Süre, dakika, an ve anları nasıl oynayacağın vardır futbolda. Biz de Onuachu ile bunu denedik. Zaman zaman 3’lüyü ceza sahası üzerinde kurduk onu biraz daha önde kurmalıydık. Bazen rakip de üstünlük sağlayacak.



Teknik Direktör Avcı, Afrika Kupası’ndan dönen Paul Onuachu ve Nicolas Pepe’nin fiziksel anlamda tam olarak hazır olmadığının altını çizerek, “Onuachu ve Pepe henüz tam anlamıyla hazır durumda değil. 1 buçuk aylık bir süreçten bahsediyoruz, bu süreç içerisinde bizimle beraber değillerdi. Taraftarlarımız sabırsızlıkla bekliyor, biz de aynı şekilde bekliyoruz. O süreçleri de iyi bilirim. Rejenerasyon ve taktik idmanlarıyla geçer. Maç da oynamadılar. O yüzden süreç bizim için biraz yorucu geçiyor. Bunu ilk geldikleri zamanda da söyledim. Taraftar duygusu geldikleri gibi hemen oynasın şeklindedir. Afrika’dan bu yönde veri alamadık. Performans hocalarıyla konuştuk. Bugün süreyi biraz yukarı çıkardık. Rakibe ve maça göre değerlendirmek istiyoruz. Bir an evvel onların da hem zihinsel hem fiziksel performanslarının yukarı çıkmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.


Avcı, açıklamalarının son bölümünde ise şu cümleleri kullandı: “Çalıştığımız çok fazla opsiyonlar var. Hücum ya da diğer şekilde oynayacağını elindeki oyuncu profillerine göre belirliyorsun. Örneğin Umut Güneş iç koridorda takım savunmasına yardımcı oldu. Çalıştığımız bir opsiyon. Eren’in de bu özellikleri var. Net bir şekilde bunu biliyoruz. Onu içerideki oyuncu profili belirliyor. Bugün Mendy’nin maçı kazanmamızda hücum anlamında çok önemli bir katkısı var. Biz onu stoper yapmaya uğraşmıyoruz ancak Mendy ne zaman stoper oynasa daha iyi oynayıp kazanıyoruz. Zaman zaman stoper zaman zaman da orta saha oynayacak. Zaten kendisi de daha önceden 8,6,4 ve 2 numaralı pozisyonlarda oynadı. Bu konuda da bilgilendirelim. Bugün tekrardan sorumluluk alarak 20-30 metre topu sürüp goldeki katkıyı sağladığı için kendisine teşekkür ediyoruz.”dedi


MUHABİR/FIRATCAN GÜL




Anahtar Kelimeler : "İYİ, YERLERE, DOĞRU, GİDİYORUZ"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler