HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Eylül 2023 Cuma Saat: 09:47

BUSE TOSUN ÇAVUŞOĞLU DÜNYA ŞAMPİYONU!

Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Dünya Güreş Şampiyonası kadınlar 68 kilo finalinde Moğol güreşçi Demgermaa Enkhsaikhan'ı tuşla yenerek altın madalya kazandı.
BUSE TOSUN ÇAVUŞOĞLU DÜNYA ŞAMPİYONU!

Sırbistan’ın Başkenti Belgrad'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Buse Tosun Çavuoğlu, kadınlar 68 kiloda altın madalya kazandı ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için kota aldı.

68 kilo’da altın madalya kazanan Buse Tosun Çavuşoğlu final müsabakasında Moğolistan’lı Delgermaa Enkhsaikhan ile karşı karşıya geldi. Müsabakayı tuş ile kazanan Milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu kariyerinde ki ilk Dünya Şampiyonluğunu elde etti. Çavuşoğlu daha önceden 2 tane bronz madalya kazanmıştı.


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Buse Tosun Çavuşoğlu için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: "Sırbistan’ın Başkenti Belgrad'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 68 kiloda altın madalya kazanan ve 2024 Paris Olimpiyatları kotası alan Buse Tosun Çavuşoğlu’nu yürekten kutluyorum. Kadınlar 50 kiloda ülkemize olimpiyat kotası kazandıran Evin Demirhan Yavuz’u da tebrik ediyorum. Her iki sporcumuza ülkemizi temsil edecekleri 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyorum. Devam eden Şampiyonada mindere çıkacak güreşçilerimize de başarılar temenni ediyorum." dedi.

AYBERK MERT AKKOYUN




Anahtar Kelimeler : BUSE, TOSUN, ÇAVUŞOĞLU, DÜNYA, ŞAMPİYONU!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler