HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Ağustos 2023 Perşembe Saat: 10:43

MURAT PARLAK YENİ SEZON ÖNCESİ TARAFTARA SESLENDİ

TFF 3.Lig’de Ordu temsilcisi Fatsa Belediyespor’da Teknik Direktör Murat Parlak açıklamalarda bulundu.
MURAT PARLAK YENİ SEZON ÖNCESİ TARAFTARA SESLENDİ

2023-2024 sezonu Afyon’da ki kamp devam ediyor. Afyon’da ki kamp’da Fatsa Belediyespor Teknik Direktör’ü Murat Parlak merak edilen sorulara açıklık getirdi.

TARAFTAR DESTEĞİ VE ŞEHİR İLE İLİŞKİ

Murat Parlak, taraftarın önemine vurgu yaparak, taraftarla beraber coşkulu bir şekilde oynamak istediklerini belirtti. Fatsa'nın futbol tutkusunu bildiğini ve bu tutkunun kendisini buraya getirdiğini söyledi. Ayrıca şehir ve yönetim ile ilişkisinin olumlu olduğunu ve birlikte başarılı bir sezon geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

FUTBOLUN ÖZÜ: ZEVK VERMEK VE HAKEM EĞİTİMİ

Futbol, kazanma ve kaybetme yönüyle bir yarışma olsa da, asıl önemli olan izleyenlere zevk vermektir. Fatsa Belediyespor Teknik Direktörü Murat Parlak, bu konuda görüşlerini dile getirdi. "İnsanlar para vererek, bedel ödeyerek maçlara geliyorlar. Hani yerde yatan insanları izlemeye gelmiyorlar. Dolayısıyla oyunu hızlandırmak lazım, çabuklaştırmak lazım" diyen Parlak, oyunun ritmini ve tempoyu korumanın önemini vurguladı.

HAKEM SORUNU VE EĞİTİM İHTİYACI

Parlak, Türkiye'nin futbol liglerindeki en büyük sorunun hakemlerle ilgili olduğunu belirtti. "Hakemler bilmiyorlar, çok net kandırılabiliyorlar" diyen Parlak, tecrübeli oyuncuların maçın akışını etkilediğini ve hakemlerle birlikte oyunu şekillendirdiğini ifade etti. Bu noktada, hakemlere daha kapsamlı bir eğitim verilmesi gerektiğini savunan Parlak, hakemlerin oyunun hızını ve kalitesini korumak için daha bilinçli kararlar alması gerektiğini söyledi.

HAKEM EĞİTİMİNİN ÖNEMİ VE HATALARIN AZALTILMASI

Parlak, hakemlerin maçların süresini gereksiz yere uzattığını ve oyunun kalitesini düşürdüğünü dile getirdi. "Her maç On beş yirmi dakika uzayabilecek maçlar görüyorum" diyen Parlak, hakemlerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Oyunun hızının düşğü zaman oyuncu kalitesinin de düşğünü belirten Parlak, genç oyuncuların ve yetenekli teknik adamların gelişiminin bu durumdan olumsuz etkilendiğine dikkat çekti.

HAKEMLERİN EĞİTİMİ VE FUTBOLUN GELECEĞİ

Hakemlerin daha fazla eğitilmesi gerektiğini belirten Parlak, amatörden gelen hakemlerin üçüncü lige verilmesinin ciddi hatalara yol açabileceğini ifade etti. Ancak bu durumun hakemleri bahane etmemek anlamına gelmediğini vurgulayan Parlak, futbolun her paydaşının oyunun kalitesini yükseltmek için çaba sarfetmesi gerektiğini söyledi. Hakemlerin de futbola hizmet etmek amacıyla görevlerini en iyi şekilde yapması gerektiğini belirten Parlak, futbolun seyir zevkini ve kalitesini artırmak için birlikte çalışmanın önemini vurguladı.

 

MUHABİR/FIRATCAN GÜL

 




Anahtar Kelimeler : MURAT, PARLAK, YENİ, SEZON, ÖNCESİ, TARAFTARA, SESLENDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler