HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Temmuz 2023 Cumartesi Saat: 17:01

GALATASARAY GÜNE FERİKÖY’DE BAŞLADI

Galatasaray Spor Kulübü yöneticileri sarı kırmızılı takımın kurucu Ali Sami Yen’i 72.yıl dönümünde Feriköy mezarlığında ki kabrinde andı.
GALATASARAY GÜNE FERİKÖY’DE BAŞLADI

Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, camianın üyeleri ve taraftarlarının dualarla andığı Ali Sami Yen’in ardından, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın kabrine de ziyaret gerçekleştirildi. 

İkinci Başkan Metin Öztürk, günün anlam ve önemine dair şu açıklamayı yaptı:

“1905 yılında Ali Sami Yen Başkanımız ve arkadaşları Türkiye’nin en önemli kurumu, Türkiyemizin gelişimine önayak olan Galatasaray Lisesi’nde, büyük bir özveri ile kulübümüzü kurdular. Bugün kendisinin vefatının 72. yılı için buradayız. O yıllardan bugüne geldiğimizde ne kadar önemli bir bakış açısıyla Galatasaray’ı kurduğunu görüyoruz. O yıllar futbol yeni oynanıyor. Kurucu Başkanımızın mesajı şu: “İngilizler gibi oynamak. Bir takım olmak. En önemlisi yabancıları yenmek.” 

“Ulu Önder Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’in 100. yılını kutluyoruz. Sayın Başkanımız Dursun Aydın Özbek Başkanımız da vizyonu çizmişti. Cumhuriyet’in 100. yılında Galatasaray şampiyon olacak dedi. Cumhuriyetimizin 100. yılıyla Ali Sami Yen Başkanımızın 1905 yılında ortaya koyduğu vizyon bugün Galatasaray’da birleşti. Avrupa’da yabancı takımları yenmek. Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi oynuyoruz. Gruplara kalacağız ve kurucu başkanımızın bize emrettiği, rotayı çizdiği gibi Galatasaray Lisesi’nden ışıldayan Galatasarayımızı inşallah Avrupa’da bu sene en iyi şekilde temsil edeceğiz. Tekrar Kurucu Başkanımızın ve arkadaşlarının ruhu şad olsun. Mekanları cennet olsun.” 

Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan ise, “Galatasaray Cumhuriyetimizin yüzüdür ve yüz akıdır. Kulübü, dernekleri, vakıfları ve taraftar gruplarıyla Cumhuriyetimizi çok iyi temsil etmektedir. Başta Kurucumuz Ali Sami Yen ve arkadaşlarını bu vesileyle rahmet ve özlemle anıyoruz.” dedi.




Anahtar Kelimeler : GALATASARAY, GÜNE, FERİKÖY’DE, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler