HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Temmuz 2023 Çarşamba Saat: 12:37

"ÖRF VE GELENEKLERİMİZİ YAŞATACAĞIZ"

Karadeniz Serbest Güreş Turnuvası’nın U-13 kategorisi Ünye’de geniş katılımla gerçekleştirildi
"ÖRF VE GELENEKLERİMİZİ YAŞATACAĞIZ"

İl genelinden 50’ye yakın sporcu Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda mindere çıkarak hünerlerini sergilerken dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Turnuvaya destek veren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Genç pehlivanlarımız mindere çıkarak hünerlerini sergiledi. Biz de yerel yönetim olarak geleceğin şampiyonlarının her zaman yanında ve destekçisiyiz. Geleceğin şampiyonları hepimizin desteğiyle yetişecek” dedi.

Ordu Valiliği, Ünye Kaymakamlığı, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Belediyesi, Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüğü ile Sen 1 Ordusun Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Karadeniz 2. Serbest Güreş Turnuvası’nın U-13 kategorisi Ünye’de gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen turnuva 12 kategoride yapıldı. İl genelinden katılan güreşçiler minderde hem hünerlerini sergiledi, hem de şampiyonluk için ter döktü. Turnuvanın açılış seremonisine Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Sen 1 Ordusun Vakfı Heyeti Başkanı Arif Hikmet İlke, daire amirleri, birim müdürleri, sporcu aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından mehter takımının gösterisi beğeni ile izlendi. Programda daha sonra konuşmalara yer verildi.

“Örf ve Geleneklerimizi Yaşatacağız”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç yaptığı konuşmada, “İki bin yıllık medeniyetin bu topraklarda bin yıllık devlet geleneğinin sahibi millet olarak Türk’ün geleneğini ve örfünü yaşatmak için burada toplandık. Bir millet örfü ve geleneğiyle yaşarsa ve kültürünü devam ettirirse ilelebet yaşar. Gençlerimiz bunun için mindere çıkıyor” dedi.

 “Bu Minderden Geleceğin Şampiyonları Çıkacak”

Sen 1 Ordusun Vakfı Heyeti Başkanı Arif Hikmet İlke ise konuşmasında “İnanıyorum ki burada olan evlatlarımız inşallah şampiyonalarda bayrağımızı göndere çeken, İstiklal Marşı’mızı kürsülerde okutacaktır. Evlatlarımızın yetişmesine katkı sunmak için böyle organizasyonları düzenliyoruz. Ben gerçekten bu organizasyona desten veren Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 “Gençlerimizin Her Zaman Yanındayız”

Gençlerin her türlü sportif faaliyetlerine her zaman destek verdiklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bu güzel organizasyonun oluşmasına katkı sunan vakıf yönetimine ve herkese teşekkür ediyorum.  Ata sporumuz olan güreşin hem unutulmamasına hem de gençlerimizin bu yolda yetiştirilmesi için ciddi emek ve gayret sarf ediyorlar. Allah kendilerinden razı olsun. Biz de hem onları izleyerek hem de bu alanda imkan sağlayarak bu güreşimizin yaşamasına ve gençlerimizin kendilerini bu alanda geliştirmelerine imkan ve katkı sunmak adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da gençlerimizin yanındayız” dedi.

“Aldığımız Önlemlerle Ünye Olarak Yaşanan Afeti Kıl Payı Atlattık”

Başkan Tavlı ayrıca Ordu’nun birçok ilçesinde yaşanan su taşkınlarının meydana açtığı hasarlarla ilgili de açıklama yaparak, “Aşırı yağan yağmur nedeniyle ilimiz maalesef sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Altınordu ve Fatsa ilçelerimizde ciddi hasarlar oluştu. Ünye İlçemizde ise daha önceden aldığımız önlemler ile kırsalda bir miktar hasar oluşsa da kıl payı atlattık. Kırsal yollarımızda sıkıntılar olmakla birlikte kıl payı bu hadiseyi atlattık. Cenabı Allah ülkemizi, memleketimizi ve ilçemizi bu tür afet ve felaketlerden korusun” diye konuştu.

Programda konuşan Kaymakam Ayhan Işık da sporculara başarılar dilerken turnuvanın düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından turnuvada final müsabakaları yapıldı. Final müsabakalarının ardından dereceye giren sporculara protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

Turnuvada dereceye giren sporcular şöyle;

78-88 Kg.

1.Kaan OCAK,

2. Muammer AŞKIN.

78 Kg.

1. Muhammet Ali ŞENKAYA

2. Orçun Efe EREN

3. Uğur İNLER

68 Kg.

1. Yakup ELÇİM

2. Uygar UYSAL

3. Okay Ege EREN – Alperen BÜYÜKKAYA

62 Kg.

1.  Eren TÜRKKAN

2.  Adem Can DEMİR

3. Bora EREN

57 Kg.

1. Ogün AKBAŞ

2. Cihat Selim KOCA

3. Mehmet Kaan YİĞİT – Arda KAYABAŞI

52 Kg.

1. Ömür Can BAŞODA

2. Yılmaz Ege KANCAN

3. Halil Efe DURMUŞ – İbrahim Kaan AY

48 Kg.

1. Ümit Can KARAMEŞE   

2. Salih GÜNDÜZ  

3. Metehan AYDIN – Berat Talha ALAYCI

44 Kg.

1. Mevlüt Kadir DEREKÖY

2. Emirhan AKPINAR

3. Yağız ÇİÇEK   –   Baran Şafak BEDÜK

41 Kg.

1. Emir Kaan EMEK

2. Efe TİKENCİ 

3. Kerem GÜLECEN –  Gökdeniz ARSLAN

38 Kg.

1. Burak Emre ES

2. Ali Emir SESLİ

3. Erdem GÖK – Arda KELEBEK

34 Kg.

1. Melih YILDIZ

2. Arda PINAR

3. Muhammet Ediz YAVUZ   –   Hasan Mert YASUN

26-30 Kg.

1. Berat GÖL

2. Miraç Çınar TAŞ




Anahtar Kelimeler : "ÖRF, VE, GELENEKLERİMİZİ, YAŞATACAĞIZ"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler