HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Temmuz 2023 Salı Saat: 16:02

BJELİCA’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Trabzonspor takımının Hırvat Teknik Direktörü Nenad Bjelica, yeni sezon öncesi basın toplantısı düzenledi.
BJELİCA’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Bjelica, basın mensuplarının merak ettiği soruları cevapladı. Taktik ve gençlerin gelişimi hakkımda yaptığı açıklamalarla 2023-2024 sezonunda iddialı olduklarını ifade eden Teknik Direktör, Trabzonspor takımı resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada; “Öncelikle yeni sezon dileklerinize teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. 30 Haziran’da çalışmalarımıza başladık. Milli takımlarında olan oyuncularımız bizimle değillerdi. İlk başladığımızda 9-10 civarı hem milli takımlarında olanlar hem de izinli olan oyuncularımız bizimle değildi. Antrenmanlarımıza 16 oyuncu ile başladık. Aramıza yeni katılanlar ve dönenler ile birlikte toplamda 21 artı 4 kaleci ile birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bütün oyuncularımız çok iyi çalışıyor. Grubun geneline baktığınızda gerçekten yeni bir enerji görebiliyorsunuz. Çok çalışmaya aç ve çalışmaktan zevk alan bir oyuncu grubu görebiliyorsunuz. Bu oyuncuların hepsinin birlik halinde hareket ettiğini görebiliyorsunuz. Aramızda çok genç arkadaşlarımız da var. Onlar da bizimle çalışma fırsatı buluyorlar. Kiralıktan dönen oyuncularımız var ve yine diğer oyuncularımız gibi milli takımlarında olan aramıza daha sonra katılacak olan önemli oyuncularımız da var. Onların da dönmesiyle birlikte 9 Temmuz’da Slovenya’da hep birlikte olacağız. Toplamda 33-34 oyuncu sayısına ulaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.

“4-3-3 SİSTEMİ OLACAK”

Yeni transferlerin takıma adaptasyon sürecini hızlı bir şekilde atlattığını ifade eden Bjelica, “Aramıza bu sene katılan oyuncularımız var. Bu oyunculardan Orsic ile daha önce çalışma fırsatı bulmuştum. Joaquin Fernandez ve Dimitrios Kourbelis... Kourbelis’i de önümüzdeki hafta görme fırsatı bulacağız. Yeni gelen oyuncularımız da geldikleri ilk andan itibaren çalışmalara iyi başladılar. Takım onları iyi karşıladı. Onlar da takıma ne kadar hızlı adapte olduklarını herkese gösterdiler. Bu adaptasyonun olmasıyla birlikte çok iyi çalışma fırsatı bulduk. Geçen sezonun son maçlarını değerlendirdiğinizde kafanızda açıkçası bir şablon oluşmuştur diye düşünüyorum. Genelde maçlarda kullandığımız sistem 4-3-3 sistemiydi. Bu sene özelinde tabii ki değişiklikler olabilecektir. Sakatlıklar, cezalılar, beklenmeyen durumların oluşmasıyla değişiklikler mutlaka olacaktır. Ama bizim genelde düşündüğümüz sistem 4-3-3 olacak. Takımın başında olduğum maçlarda cezalılar ve sakatlıklar nedeniyle sistem değiştirmek zorunda kaldık. tabii ki sezon boyunca ihtiyaç dahilinde sistem değişikliğine gidebiliriz ama temel sistemimiz 4-3-3 sistemi olacak ve buna uygun oyuncular bakmaya devam ediyoruz” dedi.

“GENÇLERE FORMAYI VERMEKTEN KORKUMUZ OLMAYACAK”

Genç oyunculara şans verme noktasında bir çekincesi olmadığını ifade eden Bjelica, “Benden duyacağınız sözler aslında yeni duyacağınız sözler olmayacaktır. Mutlaka daha önce söylenen sözler olacaktır. Trabzonspor her zaman üretmeye çalışan, genel olarak baktığında ürettiği futbolcular ile futbol marketinde iyi değere sahip oyuncular üretebilmeyi o başarıyı yakalayabilmiş bir takım diye düşünüyorum. Örneğin bu konuda Uğurcan Çakır’a, Abdülkadir Ömür’e bakabilirsiniz. İkisi de Trabzonspor altyapısından çıkmış ve şu an futbol pazarında önemli değerlere ulaşabilmiş futbolcular. Bu oyuncularımız ile birlikte tabii biz de onlara yardım edebilmeyi, daha genç ve daha fazla oyuncuyu çıkartabilmeyi, o oyunculara şans verebilmeyi umuyoruz. Zaten sizin de özellikle son maçlarda gördüğünüz gibi genç oyunculara şans verme konusunda herhangi bir korkumuzun olmadığını, oynamak isteyen ve oynamak için orada olan ve oynayabileceğini gösteren her oyuncuya şans vereceğimi siz de gördünüz. Bizim de o oyunculardan beklentimiz, aldıkları dakikalarda, oynadıkları maçlarda sahaya çıktıklarında A takım için hazır olduklarını, takıma fayda sağlayacaklarını göstermeleri olacak. Bazı oyuncu 18 yaşında hazır bir şekilde önünüze gelebilir, bazı oyuncu 21 yaşında oynamaya hazır olabilir. Bizim yapmamız gereken bu oyunculara doğru zamanda şans vererek onları mümkün olan en iyi seviyede tutmak. Trabzonspor tabii ki o seviyeyi koruyabilmek adına oyuncu satışı yapmak zorunda ama yine aynı şekilde Trabzonspor ligin en iyi takımlarında biri de olmak zorunda. Bizim de zaten tüm çalışmalarımız bu yönde. Sezon boyunca da önümüzdeki sezonlarda da hep bu çalışmaları yapacağız. U19 Takımımızdan 7 oyuncu Trabzon etabında antrenmanlarda bizleydi. Slovenya’ya gittiğimizde de yine bizimle beraber olacaklar. Kamp çalışmalarında bizimle olacaklar ve kamptan döndükten sonra da bizimle beraber antrenmanlara devam edecekler. Oyunculara da ifade ettik. Oyuncular bizimle birlikte antrenmanlara çıkacak, U19 takımımız ile maçlara çıkacaklar. Biz bu oyuncuların tabii ki yetenekli oyuncular olduklarını biliyoruz. Onların gelişimlerini sürekli takip ederek, gelişimlerinin daha iyiye mi kötüye mi gittiğini takip ederek, eğer daha çok hak eden oyuncu varsa, bizimle devam etmesi veya etmemesi gerek oyuncu varsa bu oyuncularla da değişimleri yaparak oradaki oyuncuları da sürekli hazır halde tutarak, ‘İyi oynarsam beni alacaklar’ düşüncesinde olmasını sağlayacağız. Onları değiştirmekten tereddüt etmeyeceğiz. Eğer içlerinden herhangi bir oyuncu A takıma yardımcı olabileceğini gösterirse ona bu şansı sunmaktan formayı onlara vermekten bir korkumuz olmayacak’’ dedi.




Anahtar Kelimeler : BJELİCA’DAN, ÖNEMLİ, AÇIKLAMALAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler