HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Mayıs 2023 Pazartesi Saat: 12:42

ŞAMPİYONLARI YALNIZ BIRAKMADI

Efsane Orduspor’u yıllar sonra tekrar yeşil sahalara döndüren ve müsabakalarında yalnız bırakmayan Ordu Valisi Tuncay Sonel, şampiyonluk kupasını kaldırdığı sezonun son maçında da Orduspor’u yalnız bırakmadı.
ŞAMPİYONLARI YALNIZ BIRAKMADI

HABER: Mehmet Emin Danış

Efsane Orduspor’u yıllar sonra tekrar yeşil sahalara döndüren ve müsabakalarında yalnız bırakmayan Ordu Valisi Tuncay Sonel, şampiyonluk kupasını kaldırdığı sezonun son maçında da Orduspor’u yalnız bırakmadı. Ligi namağlup tamamlayan şampiyonlarımızı maç sonrası tebrik eden Vali Sonel; “Ordulu hemşehrilerimize de takımlarına sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum. Şampiyonluk kutlu olsun” dedi.

1967 yılında kurulan ve UEFA kupasında ülkemizi temsil eden, Milli Takımımıza kazandırdığı futbolcularla, elde ettiği sportif başarılarla Türk futbolunda seçkin bir yeri olan, ancak son yıllarda yaşadığı ekonomik ve yönetimsel sorunlar nedeniyle yeşil sahalardan uzak kalan, TFF 188 Sicil Nolu Orduspor, Vali Tuncay Sonel’in yoğun gayret ve çabaları sonucu katıldığı 2. amatör küme liginde namağlup şampiyon oldu.

FİFA tarafından konulan transfer yasağından dolayı 4 sezon boyunca transfer yapamayan ve liglere katılamayan Orduspor, Vali Tuncay Sonel’in öncülüğünde 2,5 yıl boyunca sürdürülen girişim ve temasların sonucunda FİFA’nın koyduğu transfer yasağı kaldırılarak, 2. amatör küme liginin başlamasına 1 gün kala lige katılmıştı.

Depremlerden en çok etkilenen illerden birisi olan Hatay’daki kulüplerden transfer ettiği futbolculara ve teknik heyete, 2. transfer döneminin son gününde lisans çıkartan Orduspor takımı, 2. Amatör küme liginde oynadığı 12 maçın tamamını farklı skorlarla kazanarak, 36 puanla namağlup olarak 2. amatör küme liginin şampiyonu oldu. Maçın bitimi ile birlikte Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından kupa seremonisi düzenlendi.

Şampiyonluk sevincini futbolcular ve taraftarla birlikte yaşayan Vali Tuncay Sonel, Fevziçakmakspor ile oynanan maçın ardından sahaya inerek, şampiyon olan futbolcuları ve teknik heyeti kutladı.

Ordu ASKF Başkanı Metin Kır, 2. Amatör Küme Liginde şampiyon olan Orduspor’u tebrik eden Vali Sonel’e hitaben; “Sayın Valimiz bu takımı küllerinden doğurdu. Sayın Valimizin sayesinde büyük bir mücadele verildi. Bu mücadelenin sonucunda da Orduspor takımımız ligi şampiyon olarak bitirdi. Ordusporumuzu tebrik ediyoruz” diyerek, şampiyonluk kupasını Vali Tuncay Sonel’e takdim etti.

Şampiyonluk kupasını ASKF Başkanı Metin Kır’ın elinden alan Vali Tuncay Sonel de şampiyon futbolculara seslenerek; “TFF 188 sicil nolu Orduspor, hem Ordu’nun hem de Türk futbolunun bir değeri idi. Şehre heyecan getirdiniz. Orduspor’un yaşaması lazımdı. Allah’ın izniyle inşallah gelecek yıl bu zamanda BAL’da göreceğiz bu takımı. Devamında da inşallah profesyonel ligde göreceğiz. Bize yaşattığınız heyecan için hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ordulu hemşehrilerimize de takımlarına sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum. Şampiyonluk kutlu olsun” diyerek, kupayı Takım Kaptanı Muhammed Tuncer’e verdi.

Şampiyonluk kupasını Vali Tuncay Sonel’in elinden alan Orduspor futbolcuları, şampiyonluk sevincini taraftarları ile birlikte doyasıya yaşadı. 




Anahtar Kelimeler : ŞAMPİYONLARI, YALNIZ, BIRAKMADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler