HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Nisan 2023 Çarşamba Saat: 11:58

SPORU MUTFAĞINDAN GELEN İNSANLAR YÖNETECEK

Cumhuriyet Halk Partisi Spor Kurulu, Millet İttifakı iktidarında spor alanında yol haritasını hazırladığı video kliplerle duyurdu.
SPORU MUTFAĞINDAN GELEN İNSANLAR YÖNETECEK

Cumhuriyet Halk Partisi Spor Kurulu, Millet İttifakı iktidarında spor alanında yol haritasını hazırladığı video kliplerle duyurdu. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve  Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, “Sporu, mutfağından gelen insanlar yönetecek. Spor Bilimleri Yüksekokulu ve BESYO mezunlarının istihdam sorunu çözülecek. Halka hitap eden ve kolay erişilebilir spor tesisleri kurulacak” sözleriyle sporda yapılması gerekenlere dikkat çekti.

CHP Spor Kurulu’nun Türk sporunun sorunlarına dair çözümleri ise şu şekilde;

“Sporu mutfağından gelen insanlar yönetecek. Spor tesisleri halka hitap edecek, ulaşılabilir olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Yetenek Takip ve Geliştirme Genel Müdürlüğü kuracağız. Bakanlık teşkilatı içerisinde Spor Bilimleri Fakültesi mezunlarına ağırlık vereceğiz.

Bakanlık ve yerel yönetimlerin ortak projeleriyle tesis yatırımlarını artıracak, büyük altyapı yatırımlarında federasyonları da iş birliğine dahil edeceğiz.

Mahallelerde her yaştan insanın kullanabileceği açık veya kapalı semt tesislerinin yapımına önem verecek, altyapı tesislerinin kolay erişilebilir ve kullanılabilir olmasını sağlayacağız.

Okullar, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri gibi bir kentte yer alan tüm paydaşların katılımı ile Spor Konseyleri kuracağız.

Üniversitelerin beden eğitimi ve spor, spor bilimleri ve teknolojisi yüksekokullar ve bölümlerinde uygulanacak programların standardizasyonunun sağlanması için gerekli çalışmaları yapacağız.

Beden Eğitimi ve Spor, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okullar ve bölümlerinden mezun olanların Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, yerel yönetimler ve 500’den fazla işçi çalıştıran kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmelerini sağlayacağız.

Okul sporlarını teşvik edeceğiz, okul müsabakalarında grup, yarı final ve final müsabakalarına katılan tüm takımlara kanuni yolluk ve yevmiyeleri ödenmesini sağlayacağız.

Çocukların eğitiminde anaokulundan itibaren sporun yer almasını sağlayacak, aileleri bu konuda seminerler yoluyla bilinçlendireceğiz.

Amatör spor kulüplerinin karşılaştıkları tüm bürokratik problemleri ortadan kaldıracağız.

Yerel yönetimlerle işbirliği içinde mahallelerde ücretsiz spor organizasyonları düzenleyecek ve bu mahallelerde gençlerin spor eğitimleri için burslar vererek gençlerin spor kültürünün oluşmasını özendireceğiz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik ve spor kamplarının sayısını artıracak ve kampların her şehirde yaygınlaşması için çalışmalar başlatacağız.

Engelli vatandaşlarımızın hayata ve spora katılımlarına engel olan durumları ortadan kaldırmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.

Liglerin marka değerinin arttırılmasını destekleyecek, spor kulüpleri spor finansmanı ve hukuku konusunda eğitimli insan kaynağı yetiştirilmelerine yardımcı olacağız.

Sporcuların spor kariyeri sonrası işgücü piyasasına yeniden entegre olmalarını sağlamak için sporculara ‘kariyer’ eğitimi sağlayacağız.

Başarılı sporcu gençlerimize burs olanaklarını artıracağız.

Ortaokul ve liselerde bireysel ve takım sporlarında yerel, bölgesel ve ulusal lig organizasyonu oluşturacağız.

Çocukların 'takım sporlarına ve bireysel sporlara' yatkınlık, beceri ve yeteneklerinin tespitine ve takibine ilişkin etkili mekanizmalar oluşturacağız.




Anahtar Kelimeler : SPORU, MUTFAĞINDAN, GELEN, İNSANLAR, YÖNETECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler