HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Nisan 2023 Pazartesi Saat: 11:58

YETENEKLER KEŞFEDiLiYOR

Sportif Yetenek Taramasında yeni dönem Ordu Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda devam etti.
YETENEKLER KEŞFEDiLiYOR

Spora başlama yaşında olan yetenekli çocukların tespit edilmesi amacıyla uygulanan ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı başlatılan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı ile okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel alt yapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimleri sağlanıyor.

Sportif Yetenek Taramasında yeni dönem Ordu Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda devam etti. Türk sporu adına geleceğin yıldızlarını erken yaşta keşfetmek için hayata geçirilen Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Ordu’nun 19 ilçesinde devam ediyor.

Bilimsel Veriler Kullanılıyor

8 farklı istasyonda boy-kilo, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 m sürat koşusu gibi alanlarda yetenekleri test edilen çocukların ölçüm sonuçları veri tabanına kaydediliyor.

 Elde edilen sonuçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Başkanlığı veri tabanına kaydediliyor. Analiz edilecek sonuçlara göre öğrenciler, yetenekli oldukları spor branşlarına yönlendirilecek. İlerlemesi takip edilecek sporculardan belirli kriterler dâhilinde seçilenler ise elit düzeyde sporcuların yetiştirildiği Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri bünyesine davet edilecek.




Anahtar Kelimeler : YETENEKLER, KEŞFEDiLiYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler