HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Kasım 2022 Çarşamba Saat: 07:44

EVA KARA’NIN HAYALİ, GERÇEK OLUYOR

Ordu'da ortaokul öğrencisi Eva Kara'nın, okul bahçesinde yağmurlu havalarda da beden dersi işleyebilecekleri kapalı alan isteğini ilettiği Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla çalışma başlatıldı.
EVA KARA’NIN HAYALİ, GERÇEK OLUYOR

Eğitim Kenti Ordu’da Altınordu Eskipazar Ortaokulu 7. sınıf öğrencimiz Eva Kara, okullarında kapalı spor salonu ihtiyacını sosyal medya üzerinden dile getirmişti. Öğrencinin  yapmış olduğu paylaşımdaki isteği Bakanı Mahmut Özer'in talimatlarıyla, gerekli çalışmaların yapılması konusunda Müdürlüğü  bilgilendirildi.

Bu doğrultuda İl Millî Eğitim Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu, Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürü Onur Bekyürek ve İnşaat ve Emlak Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü  Erol Başar ile birlikte Altınordu Eskipazar Ortaokuluna ziyarette bulundu.

Ziyaret kapsamında Altınordu Eskipazar Ortaokulunda öğrencimiz Eva Kara ile görüşen İl Millî Eğitim Müdürü  Mehmet Fatih Vargeloğlu, sosyal medyada yapmış olduğu paylaşım konusunda öğrencimizle sohbette bulunarak öğrencimize Sayın Bakanımız Mahmut Özer'den güzel haberler getirdiğini söyledi. Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu, Bakanımız Mahmut Özer'in talimatlarıyla,  öğrencimiz Eva Kara'nın isteği üzerine okuldaki bütün öğrencilerin yağmurlu havalarda da Beden Eğitimi derslerini daha rahat işleyebilmeleri amacıyla Eskipazar Ortaokulundaki bina içerisinde bulunan kapalı spor alanındaki mevcut kullanım alanının ihtiyaçlarının acilen giderileceğini ve okul bahçesindeki spor alanının da kapalı hale getirilmesi için çalışmaların başlatıldığını ifade etti. 

Ayrıca İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, ziyarette "Amacımız; spor yapmak isteyen bütün öğrencilerimizin bu imkândan faydalanabilmesi, okullarımızda yeterli fiziksel ve eğitsel altyapı oluşturularak öğrencilerimizin spor aktivitelerine erişimlerinin sağlanması ve öğrencilerimizin erken yaşta spora yönlendirilmesidir." dedi.

Öğrencimiz Eva Kara ise "Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in isteğimi yerine getirmesinden dolayı çok mutlu oldum. Kendim, arkadaşlarım ve okulumuz adına Bakanımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Bakan Mahmut Özer'in talimatları ve Millî Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle, okullar arası başarı düzeyleri ve imkân farklılıklarını en aza indirmek, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla ilimizde kütüphanesiz okul kalmamış, okul kütüphanelerindeki kitap sayılarının artırılmasına azami gayret gösterilmiş aynı zamanda öğrencilerimize ders dışı zaman dilimlerinde spor yapma imkânları sunularak ilimizin spor salonu ve tesislerinin ücretsiz olarak kullanmalarına yönelik çalışmalar yapılmıştır. Öğrencilerimizin sportif alanlarda daha aktif ve verimli olmaları ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak amacıyla okullarımızın bahçelerine spor salonları yapılması hususunda gerek Bakanlığımızın, gerekse hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle çalışmalar başlatılmıştır. 

Sadece bu süreçte değil, her zaman öğrenci ve öğretmenlerimizin yanında olan; bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e çok teşekkür ediyoruz  nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : EVA, KARA’NIN, HAYALİ, GERÇEK, OLUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler