HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 15:56

GERİ SAYIM BAŞLADI

Yeni hafta, Türkiye'nin savunma ve havacılık sektöründe tarih yazacağı önemli bir döneme şahitlik edecek.
GERİ SAYIM BAŞLADI

Yeni hafta, Türkiye'nin savunma ve havacılık sektöründe tarih yazacağı önemli bir döneme şahitlik edecek. Milli muharip uçak KAAN'ın 27 Aralık'ta gerçekleştireceği ilk uçuş, gökyüzüyle buluşma anını beraberinde getirecek. KAAN, Türkiye'yi 5'inci nesil savaş uçağı sahibi ülkeler arasına konumlandıracak.

Türkiye'nin en cesur teknoloji hamlesi olarak kabul edilen milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşu, önümüzdeki haftanın odak noktası olacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen KAAN, 27 Aralık'ta göklerde yerini almaya hazırlanıyor.

KAAN, 17 Mart'ta hangardan çıkarak pist başı yaptı ve son dokuz ay boyunca Türk mühendisleri tarafından gökyüzüyle buluşturulmak için özenle hazırlandı. İlk uçuş görevine yönelik testleri başarıyla tamamladı.

Milli tasarımı ve üretimiyle öne çıkan KAAN'ın kanat açıklığı 14, yüksekliği 6 ve uzunluğu ise 21 metre. Kokpiti tek kişilik olarak tasarlanmış.

Maksimum 55 bin fit yüksekliğe çıkabilen KAAN, 40 bin fitte sesten 1,8 kat daha hızlı hareket edebilecek. Çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radarda düşük izlenebilirlik, gövde içi silah taşıma özelliği ve elektronik harp kabiliyeti de KAAN'ın dikkat çekici özellikleri arasında bulunuyor.

Üstün kabiliyetleriyle farkını ortaya koyacak olan KAAN, Türkiye'yi 5'inci nesil savaş uçağı sahibi ülkeler arasında konumlandıracak. Bu milli savaş uçağı, her türlü hava-hava ve hava-yer hedeflerine stratejik bir saldırı imkanı sunacak. Yüksek hava muharebe menzili ve süpersonik hızdaki hassas vuruş yetenekleriyle dikkat çekecek.




Anahtar Kelimeler : GERİ SAYIM BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler