HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Düşünceler, Özgür Kuşlar Gibidir

10 Ağustos 2022 Çarşamba Saat: 09:01

“Düşünceden dolayı suçlanmak yoktur. İnsanın içi özgürlük dünyasıdır. Düşünceler latiftir, ona dayanarak hüküm verilemez. Düşünceler içte oldukça onların, adları, sanları ve işaretleri yoktur.”

“Hiç bir hâkim var mıdır ki, sen içinden böyle ikrar ettin veya şöyle sattın ya da içinden böyle düşünmediğine yemin et desin. Diyemez. Çünkü bir kimsenin içi üzerine hüküm verilmez.”

“Mademki insansın… Mademki köle değilsin, padişah gibi seslen! Görüşlerini istediğin şekilde yani özgürce ifade et! Mademki duyuyor, düşünüyor ve seziyorsun…

Büyük gerçeği bulmak için gönlünü ve idrakini yoracaksın! Duyduklarını ve bulduklarını söyleyeceksin. Sen söyleyemezsen, ruhunun eriştiği sırları sazlara ve semalara söyleteceksin diyen Mevlana” akıl sağlığı yerinde tüm insanlara yüce Allah’ın Oku buyruğu gereği okuyun, öğrenin,ilim,bilim ve sanat tahsil edin,dolayısıyla düşünerek yaşayın ve birlikte yaşadığınız insanlar dahil tüm canlıları da aynı minval üzere yaşatın.Çünkü Düşünceden dolayı suçlanmak yoktur. Neticede düşünerek yaşayan, yaşatan olarak kazanan siz insanlar ve insan dostu canlılar ile mensubu olduğunuz ülkeniz olacaktır diyor saygılar sunuyorum.


Bu haber toplam 473 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları