HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

ANNELER- BABALAR

31 Ağustos 2021 Salı Saat: 08:11

Sorumluluk duygusuyla yaşayan tüm insanlar, Atatürk Türkiye’si Cennet vatan ülke Türkiye Cumhuriyeti devleti genelinde olduğu gibi, Ünye’de, Ordu’da şiddet dilinin anne ve babayı aileyi nasıl birbirine düşürdüğünü, inşallah bu son olur,14 yaşındaki evladı  anneye ve baya nasıl düşman ettiğini, annesinden sevgi yerine şiddet ve baskı gördüğünü iddia eden 14 yaşındaki yavrumuzun, evladımızın, çocuğumuzun içinde biriktirdiği sevgisizlik kiniyle aile içinde yaşanan tartışmada üç insanın tabancayla vurularak vefatına, birinin de ağır yaralanmasına sebep olan sevgisizlik herkesi hepimizi en çokta şiddet dilini kullanmaktan geri durmayan idarecilerimizi çok daha fazla düşündürmelidir. 

Saygıdeğer insanlar, anneler babalar, ebeveynler özellikle de tüm insanların kendilerini hayat yaşam biçimlerini örnek aldığı devletin sevk ve idarecileri, şiddet dilinin türlü, türlü olumsuzluklara ve belalara davetiye çıkardığına sadece ülke, Ünye, Ordu olarak bizler değil, tüm dünya ve insanları şahit.Lütfen artık Ordulu yavrumuzun sevgisizlik yüzünden yaşadığı ,tüm orduya ve hatta Türkiye’ye ve dünyaya yaşattığı  şiddet içerikli acı artık yerini sevgi diline bırakarak son bulsun… 

Anneler Babalar,ebeveynler, Özellikle de idareciler ne olur artık sevgi dilini kullanarak halkı ülkeyi insanları,geleceğimizin umudu çocukları sevin ve sizlerde sevilin..!

Saygıdeğer anne ve babalar, her ne kadar devletin tavanından tabanına hepsi değil, ama özellikle suyun gözünde olanların söylemlerine ve eylemlerine herkesten çok daha dikkat ederek haktan, hukuktan ve adaletten yana olmaları gerekirken, şiddet ve nefret söylemlerinden medet bekler olmaları, idare edilen bizleri ve ailelerimizi olumsuz etkilemekte ve derinden yaralamaktadır.

Burada, idarecilerimize büyük görev düşmektedir. İdareciler tavanda tepişirken, tabandaki bizler ve ailelerimizde ister istemez olumsuz etkilenmekteyiz. İnsan ve insan dostu tüm canlılar için bir numaralı ilaç olan Sevgiden, sevgi dilinden uzaklaştıkça, sadece siyasette ve ticarette değil, aile içinde dahi istenmeyen olaylar yaşar olduk topyekun milletçe.Son vahim olay Orduda 14 yaşında bir evladımızın  emniyetteki ifadesine göre annemden sevgi yerine sürekli şiddet ve baskı görüyordum.Bu şiddet ve baskı içimde kin olarak birikti, büyüdü ve acı biçimde patladı.14 yaşındaki çocuk,ana kuzusu vatan evladı yavrumuz,evladımız bütün anne ve babalara diyor ki, anne ve baba sevgiden yana olmalı.evlatlarını birini diğerinden ayırmamalı,hiç birine şiddet uygulamamalı…! 

Evet anne ve babalar ve tüm ebeveynler, özellikle de devletin tavanından tabanına tüm idareciler,  Ordulu yavrunun bu yürek dağlayan sözlerine kulak verin, topyekun milletçe kulak verelim.

Sözde herkes, hepimiz sevgi ilaçtır diyoruz demesine, ama sevgiyi hayatımıza ne kadar uyarlıyoruz orası tartışılır.

Ama yine de geç sayılmaz, Sevgi İlaçtır deyip şiddet ve nefret dilinden uzaklaşarak evde iş de  bağda bahçede her yerde iç içe olduğumuz ailemiz ve evlatlarımıza karşı  şiddet ve nefret dilinden kaçıp sevgiden asla taviz asla vermeyelim iki günlük fani dünyaya insan olarak gelip,yüce Allah'ın bahşettiği ömrü insanca sevgiyle tamamlayıp huzur içinde yüce Allah'a geri dönelim. İşte yazar Songül Dündar hanımefendinin sevgi ilaçtır  başlığıyla kaleme aldığı makalesi. Buyurun bizim gibi sizlerde okuyun, insanlarımıza, anne ve babalara,özellikle de devletimizin idarecilerine okutun.

 Sevgi En İyi İlaçtır

Sevgi yaşama kaynağımızdır.

Sevgi duygu kaynağımızdır.

Sevgi bir gereksinimdir.

Sevgi en yüce duygudur.

Sevgi en iyi ilaçtır.

Sevgi, "İnsanı bir şeye ya da bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygudur."

İbn Arabî? ye göre sevginin tanımı yapılamaz. Sevgi ancak tadılır. Tadan kişi de sevginin ne olduğunu yeterince anlatamaz. İbn Arabî , ?Sevgi seveni sevilene bağlayan bir bağdır ve sevgi sevenin var oluşudur? der.

Mevlâna? ya göre;

Sevgisiz insan kanatsız bir kuş gibidir.?

Yaşamanın asıl amacı sevgiye ulaşmaktır.?

Sevgiden acılıklar tatlılaşır.?

Sevgiden bakırlar altınlaşır.?

Sevgiden dertler şifa bulur.?

Sevgi, insanı insan yapan, hırstan, kibirden, bencillikten kurtarabilen biricik ilaçtır.?

Sevgi denildiğinde genellikle akla ilk önce, iki karşı cins arasındaki duygusal çekim gelmekteyse de,  sevgi evrensel bir duygudur. Sevgi yöneldiği hedefe ve şekillerine göre büyük bir çeşitlilik göstermektedir. Sevgiliye duyulan sevgi, Allah sevgisi, vatan sevgisi, anne sevgisi, baba sevgisi, çocuk sevgisi, doğa sevgisi, hayvan sevgisi vs.

Şair derki;

Sevginin günü olmaz; sevgiler gönüldedir.

Sevgiler sözle olmaz, insanın kalbindedir.

Sevgi yılda bir kez olmaz sevgiler ömürdedir.

On dört şubatla değil, sevgiler aşkla dile gelir.? 

İnsanoğlu sevmesini bildiği sürece mükemmeldir diyor, saygılar sunuyorum.

 


Bu haber toplam 475 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları