HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Nisan 2024 Cumartesi Saat: 14:48

“Memur ve Emeklinin Kaybı Her Ay Giderek Artıyor”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, 'Memur ve emeklinin kaybı her ay giderek artıyor' diyerek yetkililere seslendi.
“Memur ve Emeklinin Kaybı Her Ay Giderek Artıyor”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, 'Memur ve emeklinin kaybı her ay giderek artıyor' diyerek yetkililere seslendi.

Zengin yaptığı açıklamada “Kamu çalışanları ve emeklilerimizin kayıplarının daha da arttığını gün gectikce  şahit oluyoruz. Dövizdeki ve altındaki yükseliş tepeden tırnağa mal ve hizmet fiyatlarını olumsuz etkilemektedir. Bu ekonomik hareketliliğin yansımaları ise şimdiden kendini ciddi şekilde hissettirmektedir.

Mutfak enflasyonunun açıklanan enflasyondan daha yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Ar-Ge Merkezimizin yapmış olduğu  çalışmalar da toplumun tüm kesimlerinin ne denli büyük bir geçim sıkıntısı içerisinde olduğunu ortaya koymuştur.

Aileler bu açığı büyük oranda, borçlanarak veya zorunlu ihtiyaçlarından kısarak telafi etmeye çalışmaktadır. Bu rakamlara göre, ortalama bir memur ailesinin insanca yaşamak için gerekli olan aylık gelirden daha geride olduğu görülmektedir. 

Türk Sağlık-Sen  olarak ekonomik anlamdaki mücadelemizin temelinde kamu görevlilerimizin ve ailelerinin insanca yaşayabileceği ücrete kavuşturulması yatmaktadır. Memurlarımız yıllardır yetkili sendika  tarafından ihmale uğratılmaktadır. Aldıkları maaşla yapmak zorunda oldukları harcamalar arasındaki farkın bu denli büyük olmasının baş sorumlusu kamu görevlilerinin haklarının ellerinden alınmasına göz yuman, toplu sözleşme masasında sorunları tartışmaktan imtina eden bu yapıdir.. Kamu görevlilerimizin bu gerçekleri görüp, sendikal tercihlerini gözden geçirme vakti gelmiştir. Aksi halde gelir ile giderler arasındaki bu açık daha da büyüyecektir.” dedi. 

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : “Memur, ve, Emeklinin, Kaybı, Her, Ay, Giderek, Artıyor”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler