HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Temmuz 2022 Salı Saat: 09:00

FINDIK ÖNCESİ HUMMALI YOL ÇALIŞMASI

Yaz sezonu çalışmalarına tam zamanlı mesai ile devam eden Altınordu Belediyesi ekipleri özellikle fındık hasat sezonunda yoğun şekilde kullanılan kırsal yol ağında hummalı bir çalışma yürütüyor.
FINDIK ÖNCESİ HUMMALI YOL ÇALIŞMASI

Yaz sezonu çalışmalarına tam zamanlı mesai ile devam eden Altınordu Belediyesi ekipleri özellikle fındık hasat sezonunda yoğun şekilde kullanılan kırsal yol ağında hummalı bir çalışma yürütüyor.

Başkan Aşkın Tören’in talimatlarıyla devam eden çalışmalarda kırsal bağlantı yolları reglaj, bakım onarım, yol genişletme gibi çok yönlü çalışmalar ile iyileştiriliyor.

KIRSALDA YOL ÇALIŞMALARI TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Başkan Aşkın Tören’in göreve geldiği günden bu yana acil eylem planı ve çalışma programı ile bir takvime bağladığı altyapı ve yol çalışmaları hem merkezde hem kırsalda kesintisiz bir şekilde sürüyor.

Kent merkezinde 7/24 esaslı bir mesai ile devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra kırsal yol ağını nitelikli, güvenli ve konforlu bir yapıya kavuşturmak amacıyla Başkan Tören’in başlattığı beton yol programında 50 mahalleyi geride bırakan ekipler, fındık hasat sezonu öncesinde alınan ek önlemler ile sahada.  Altınordu Belediyesi Fen İşleri ekipleri kırsal yol ağında fındık hasat sezonu öncesinde 70 mahallede 375 reglaj çalışması gerçekleştirdi. Reglaj, malzemeli yol bakım onarımı, heyelan temizleme, boru atma çalışmalarında 45 bin 268 ton malzeme ile reglaj yapılırken yağmur suyu giderleri için 3748 metre koruge boru yerleştirildi. Ayrıca yollarda 11 bin 526 metre yarma şevi hendek temizliği de gerçekleştiren ekiplerin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Ekipler ayrıca son yaşanan Aşırı yağışlar sonucu 35 mahallede 57 noktada meydana gelen heyelan ve göçük temizleme çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Altınordu Belediyesi Fen İşleri ekiplerince 7/24 süren bir mesai ile yapılan heyelan ve göçük temizleme çalışmalarında 72 noktada menfez ve boru ağız açıldı. Ayrıca 38 kilometre reglaj ve 4 kilometre bakım onarım çalışmaları gerçekleştirilerek yollarda yaşanan bozulmalara müdahale edildi.

BAŞKAN TÖREN, “HEMŞEHRİLERİMİZİN RAHAT BİR HASAT SEZONU GEÇİRMELERİ İÇİN TÜM EKİPLERİMİZ İLE SAHADAYIZ”

Kent merkezinde ve kırsalda bütün şehir eşit hizmet ilkesi ile başlattıkları yoğun çalışmaların kesintisiz bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Tören, “Fındık hasat mevsimimiz yaklaştı. Bu manada özellikle kırsal yol ağıyla ilgili eğimli arazileri yoğun bölgelere ağırlık vererek vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bu hasat sezonunu geçirebilmeleri adına yol bakım onarım ve reglaj çalışmalarına ağırlık verdik. Bunun yanında yine kırsal mahallelerimizin yol ağını nitelikli bir ulaşım imkanına kavuşturan beton yol programımızda da 50 mahalleyi geride bıraktık. Hemşehrilerimize şimdiden bereketli bir hasat sezonu diliyorum” ifadelerini kullandı.




Anahtar Kelimeler : FINDIK, ÖNCESİ, HUMMALI, YOL, ÇALIŞMASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler