HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Eylül 2021 Salı Saat: 23:58

ENGİNYURT, ÖZDİL’E DESTEK VERDİ

Demokrat parti Ordu Milletvekili Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’e destek verdi. Enginyurt,’’ Biz ondan razıyız, siz dua etmeyin milyonlar eder’’ dedi.
ENGİNYURT, ÖZDİL’E DESTEK VERDİ

Demokrat parti Ordu Milletvekili Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’e destek verdi. Enginyurt,’’ Biz ondan razıyız, siz dua etmeyin milyonlar eder’’ dedi.

Mil-Diyanet Sen üyelerinin Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'e savurduğu hakaret ve tehditlere tepki mesajları yağdı. 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Cumhuriyet değerlerine yapılan her türlü saldırının karşısında kalemi ile mücadele eden, dürüst, ilkeli, Atatürkçü ve cesur gazeteci Yılmaz Özdil’in yanındayız!" paylaşımını yaptı.

 DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Siz, Yılmaz Özdil için dua etmeyin, cenaze namazını kılmayın. Allah rahmet eylesin demeyin. Biz ondan razıyız. Milyonlar dua eder" ifadelerini kullandı.

NE DENMİŞTİ

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası olan Mil-Diyanet Sen, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tahiroğlu'nun Yeni Akit'te yer alan açıklamasında Özdil için “çukurlaşan gazeteci müsveddesi”, “ağzı lağım kokan”, “çukur kişilik” gibi hakaret ifadeleri kullanılırken konu hakkında “Cumhuriyet Başsavcılarını göreve davet ediyoruz” denildi. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

.’Ağzı lağım kokan Yılmaz Özdil gibi sözde gazeteciler, milletimizin en fazla değer verdiği Diyanet’e ve başkanına bu şekilde alçakça hakaret etme hakkını kimden almıştır? Diyanet ve din görevlileri şamar oğlanı değildir. Bu gazeteci müsveddesi çukur kişilik hakkında hukuki işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz. Sürekli Laiklik ve Atatürkçülüğün arkasına sığınarak dinimize, dini değerlerimize ve mütedeyyin insanlarımıza dil uzatan, hakaret eden Yılmaz Özdil ve onun gibilere yasal çerçevede hadleri mutlaka bildirilmelidir.

 Bizler Mil-Diyanet Sen olarak; İslam’a, dini değerlerimize, dua ve namaz gibi ibadetlerimize sürekli hakaret eden ve aşağılayan Yılmaz Özdil’in, öldüğünde cesedinin sürekli hakaret ettiği mübarek camilerimize sokulmasını ve cenaze namazının kıldırılmasını istemiyoruz. Gece gündüz, İslam'a saldıracaksın, bu aziz milletin dini değerlerini aşağılayacaksın, cenaze namazını kıldıracak imama ‘Fare' diyeceksin, sonra ölünce de camiye musallaya koyularak ‘Bu mevtayı nasıl bilirdiniz?' diye, bize bu suali sorduracaksınız.

–Biz din görevlileri, bu gibi dinimize küfreden, hakaret eden ve aşağılayan mevtaları ve cesetleri camilerimizde ve musalla taşında istemiyoruz. İnanmayan insanların cenazelerinin zorla camiye getirilmesinin doğru olmadığına inanıyoruz. Diyanet’e ve yetkililere çağrıda bulunuyoruz. İslam’la, dini değerlerimizle alay edenlerin, hakaret edip aşağılayanların cenazesi camiye getirilmesin. Dine küfreden bir kişinin cenazesi nasıl kılınabilir? Ağzı lağım kokan, dine küfreden Özdil'de azıcık haysiyet var ise, çıkar kamuoyuna açıklama yaparak ‘Fare’ dediği Diyanet’in imamına cenaze namazını kıldırtmaz.

GENEL BAŞKAN NE DEDİ

Sendikanın Genel Başkanı Celaleddin Gül ise sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım yaptı. 140 bin Diyanet personelini sosyal medya kampanyasına alet etmeye kalkan Gül, “Ağzı lağım kokan Yılmaz Özdil, köşesinde Prof. Dr. Ali Erbaş’ı fare'ye benzeterek hakaret etti ve aşağıladı. 140 bin diyanet personeline çağrıda bulunuyorum: Gelin hep beraber sosyal medyada paylaşımlarımızla bu hadsiz adamı tükürüğe boğalım” dedi.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ENGİNYURT, ÖZDİL’E, DESTEK, VERDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler