HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Eylül 2021 Cumartesi

‘VAKA SAYILARI DAHA DA ARTACAK’

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel'den aşılama ile ilgili hem ulusal hem küresel uyarı yaptı. Adıgüzel, ‘’ Aşılama hızının ulusal düzeyde düşük kalması ve küresel boyutta bazı ülkelerde geri kalı
‘VAKA SAYILARI  DAHA DA ARTACAK’

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel'den aşılama ile ilgili hem ulusal hem küresel uyarı yaptı. Adıgüzel, ‘’ Aşılama hızının ulusal düzeyde düşük kalması ve küresel boyutta bazı ülkelerde geri kalınması salgının uzamasına ve yeni mutasyonlara neden oluyor’’ dedi. 

‘SORUN KÜRESEL BOYUTTA’’

Daha önce yapılan aşıların da zamanla etkisi azaldığında hem ulusal hem küresel boyutta vaka sayılarının katlanacağını ifade eden Adıgüzel, ‘’Daha önce yapılan aşıların da zamanla etkisi azaldığında hem ulusal hem küresel boyutta vaka sayılarının katlanacağını ifade etmiştim’’ derken şunları kaydetti. 

‘’3. DOZ AŞI’’

Ülkemizde ilk uygulanan Sinovac aşısının koruyuculuğu zamanla azaldığı için, aşılamayı tamamlayamadan başlangıçta aşılananlara  3.doz gereksinimi oldu. Daha sonra devreye giren Biontech in de yıl sonuna doğru etkisi azalmaya başlayınca  yeni doz gereksinimi olacak.. Şu anda İngiltere’de İsrail’de olan da budur. İngiltere’de Biontech ile %90 aşılanma oranına rağmen aşırı artan, günde 40 binlere ulaşan vaka sayıları ile yeni bir dalga başladı.

Bu yüzden aşılama kesin gereksinidir. Ama ta baştan dediğimiz gibi aşılamada oran kadar hız da önemlidir. Belli bir zaman diliminde gerekli oranı tutturamazsak baştan aşılanan bireyler için geçen zaman içinde tekrar aşı ihtiyacı doğuyor. Bu durum sürüp gidecektir Türkiye olduğu gibi..

‘’VİRÜS MUTASYON GEÇİRİYOR’’

Herkes güvende olmadan hiç kimse güvende değildir. Dünyanın bir kısmını ihmal eden aşı ve tedavi imkanlarından az gelişmiş ülkeleri faydalandırmayan ülkeler aslında kendi ülkelerine de zarar veriyor. Çünkü virüsün etkilediği bu ülkelerde zamanla mutasyon gelişerek oluşan dalgalar eninde sonunda gelişmiş Batı ülkelerine de sirayet ediyor. Son dönemde tüm mutasyonlar güney yarımkürede Hindistan Güney Afrika şimdi de Güney Amerika diye devam ediyor. Çünkü hastalık uzadıkça virüs diğer virüsler ile karşılaşacak yeni mutasyonlar gelişiyor.’’




Anahtar Kelimeler : ‘VAKA, SAYILARI, DAHA, DA, ARTACAK’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler