HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Nisan 2024 Salı Saat: 16:00

2024 Judo Grand Slam’ım Onur Konuğu 2 Ordulu

2024 Judo Grand Slam Türkiye’de yapıldı. Antalya’da yapılan şampiyonaya Ordulu 2 milli sporcu Neşe Şensoy Yıldız ve Hülya Şenyurt onur konuğu olarak davet edildi.
2024 Judo Grand Slam’ım Onur Konuğu 2 Ordulu

Uluslararası Judo Federasyonu’nun (IJF) yıllık takviminde yer alan ve 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’na puan ve kota hakkı kazandıran 2024 Judo Grand Slam Türkiye’de yapıldı.

 

Antalya’nın 4. kez ev sahipliği yaptığı turnuvaya 93 ülkeden Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında dereceye giren 628 sporcu katıldı.

 

En prestijli judo turnuvalarından biri olan Antalya Grand Slam’a Türkiye 21 kadın ve 25’ erkek Judoka ile tatamide madalya mücadelesi verdi.

 

Antalya Grand Slam 2024 son gününde Kadınlar +78 kilogramda Kayra Özdemir ve Hilal Öztürk, Erkekler 90 kilogramda Mihael Zgank bronz madalyanın sahibi oldu. Böylece Türkiye, Antalya Grand Slam 2024’ü 1 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamlamış oldu.

 

OBB Eski Sporcusu Kayra Özdemir bronz madalyanın sahibi oldu.

 

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’na puan ile kota hakkı kazandıran Antalya Grand Slam 2024 son gününde +78 kilogramda tatmiye çıkan OBB eski Milli Sporcularından Kayra Özdemir bronz madalya maçında Koreli Hayun KIM'i wazari ile yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

 

ORDULU 2 İSME ONUR ÖDÜLÜ

Şampiyonanın ardından, 1987 yılından bu yana Judo’da sayısız başarılara imza atmış ve tarih yazmış Ordulu 2 Milli Judocu Hülya Şenyurt ve Neşe Şensoy Yıldız’a, Türkiye Judo Federasyon Başkanı Sezer Huysuz ve Avrupa Judo Federasyon Başkan Yardımcısı Laszlo Toth tarafından Onur Ödülü takdim edildi.

 

Ödül töreninin ardından açıklana yapan Ordulu Milli Judocu Neşe Şensoy Yıldız; “Hayal etmek, istemek çok çalışmak, Dünya, Avrupa, Akdeniz oyunlarında ilkleri yaparak başarmak  ve en güzeli hatırlanmak ve onure edilmek. Türkiye Judo Federasyon Başkanı Sezer Huysuz'a ve Avrupa Judo Federasyon Başkan Yardımcısı Laszlo Toth’a teşekkür ediyorum.. Çıktığımız bu meşakkatli yolda müsabıklıktan sonra minik judokalar yetiştirmek ve onların hayallerini gerçekleştirmek için yola devam” dedi.

 

Yıldız, daha sonra 93 Ülke 628 sporcusunun katıldığı ve Olimpiyat kota müsabasi olan Antalya Grand Slam'da Olimpiyat ve Dünya şampiyonu Japon Abe-Uta’ya madalyasını taktim etti.

 

Haber: Muzaffer Şensoy





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler