HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Mayıs 2022 Cuma

‘KRİZİN EN BÜYÜK SEBEBİ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ’

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Dervişoğlu, Ordu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret edere kbasın açıklaması yaptı.
‘KRİZİN EN BÜYÜK SEBEBİ  CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ’

Güçlendirilmiş parlamenter sistem önerilerinin olduğunu belirten İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Ülkemiz cumhuriyet tarihinin en büyük siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşadığını söyledi. Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Dervişoğlu, Ordu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret edere kbasın açıklaması yaptı. 

“Bu sorunların en büyük nedeni tek adam rejimidir”

Eğitimden sağlığa, ekonomiden adalete, özgürlükten güvenliğe kadar akla gelen her alanda sorunlar yaşıyoruz diyen Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Bu durum vatandaşların sadece günlük hayatını etkilemekle kalmıyor, geleceğe yönelik umutları da maalesef yok ediyor. Bu artık bir devlet krizine dönüşmüştür. Bu sorunların en büyük nedeni ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adını verdikleri tek adam rejimidir. Bu krizden kurtulmanın yolu ise millet ve meclis iradesini güçlendirmek ve yeni tek adamların çıkmasını engellemektir. İYİ Parti olarak bizler, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişi yani hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı esasına dayanan yeni bir sisteme geçmeyi hedefliyoruz. İYİ Parti iktidarında bunun sözünü aziz milletimize veriyoruz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Artık hukukun ve adaletin bu ülkede tartışılabilir olmasının önünü kesmek üzere ciddi adımlar atacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz. Mülakat denilen ucube sistemi de ortadan kaldıracağız. Gençlerimizin hak ve hukukunun çiğnenmesinin önüne geçmek için gereken tedbirleri de geliştireceğiz” dedi. 

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet 

Sistemi’nin değişmeli”

Dikkat ettiyseniz hep İYİ Parti’nin iktidarından bahsediyorum diyen Dervişoğlu; “Öncelikle ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin değişmesi gerektiğine vurgu yaptım. Bunu Türkiye’de dile getiren ilk kişi ise Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’dir. 2018 seçimlerinden hemen sonra 2019’un başında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mutlaka ortadan kaldırılması gerektiğini, iyileşririlmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin bir zaruret haline geldiğini ilk o dile getirmişti” dedi.

“Başbakan Meral Akşener olacak”

Türkiye'nin gündeminde kim  cumhurbaşkanı olacak ya da cumhurbaşkanı adayı olacak tartışması var diyen Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Bunun da sonucunu söyleyeyim. Millet İttifakı'nın belirlediği aday bundan sonraki seçimin akabinde Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Parlamenter ve demokratik sistem inşa edilmesi halinde de bu ülkenin yeni başbakanı Sayın Meral Akşener olacak. Bunun müjdesini kendi memleketim olan Ordu’da sizlerle paylaşmaktan şeref duyuyorum” dedi. 

“Çiftçimize mazot, gübre ve tohum desteği verilecektir”

Çiftçilerimizin neredeyse yarısı üretimden çekildi  diyen Dervişoğlu; “Dolayısıyla Türkiye'yi yeniden üretebilen bir ülke haline dönüştürmek iktidarın vazifeleri arasındadır. İYİ Parti'nin iktidarında üretimin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik doğru adımlar atılacaktır. Çiftçimize mazot, gübre ve tohum desteği verilecektir. Elektrik ve sulamada da girdi destekleri ve teşvikleri yapılması planlanmaktadır. Her sorun üzerinde büyük bir ciddiyetle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çiftçilerimize İYİ Parti iktidarında bereketli hasatlar temenni ediyorum ve buradan bir şeyin daha müjdesini vermek istiyorum” dedi. 

“Haciz ve icra takiplerini 

durduracağız”

Dervişoğlu; “İYİ Parti iktidarında çiftçimizin banka, haciz ve icra takipleri derhal durdurulacaktır. Bunun sözünü de Ordu'dan vermiş olalım” dedi. 

“Köylülük bitti”

Türkiye’de maalesef stratejik ürün planlaması yok diyen Dervişoğlu; “Bu olmadığı için de fiyat belirlemesi durumu söz konusu olmuyor. Satın alma garantili ekim-dikim yapılması gerekiyor. Fındık üreticisi fındığını bu seneden önümüzdeki sene kaç liraya satacağını bilmek zorundadır. Benim dedem küçüçük bahçelerden kaç çocuk yetiştirmiş, evlendirmiş. Şimdi o bahçeleri satsanız bir nişan bile yapamazsınız. Köylülük bitti, bu hükümetin bu ülkeye verdiği en büyük zararlardan biri de bu” dedi.

DUYGU BAŞ/CANAN ÖZDEMİR





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler