HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Kasım 2021 Salı Saat: 07:28

‘ASGARİ ÜCRET ORTALAMA ÜCRET OLARAK ALGILANMAMALI’

Bugün başlayacak olan asgari ücret tespit komisyonu toplantıları öncesinde Deva Partisi Ordu İl Başkanlığı, asgari ücretin "ortalama ücret" gibi algılanıyor olmasına tepki gösterdi.
‘ASGARİ ÜCRET ORTALAMA  ÜCRET OLARAK ALGILANMAMALI’

Bugün  başlayacak olan asgari ücret tespit komisyonu toplantıları öncesinde Deva Partisi Ordu İl Başkanlığı, asgari ücretin "ortalama ücret" gibi algılanıyor olmasına tepki gösterdi. Deva Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay, partinin youtube kanalına yaptığı değerlendirmede "insan onuruna uygun bir ücret" vurgusu yaptı.

Asgari ücretin belirlenme yöntemine itiraz eden Deva Partisi Ordu İl Başkanı Öktenay, "hepimizin yakından bildiği gibi önümüzdeki haftanın en önemli gündem maddelerinden biri “asgari ücret” olacaktır. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 1 Aralık Çarşamba günü yapacak. Gelen açıklamalara bakıldığında asgari ücret konusunda farklı beklentilerin olduğu görülmektedir. Ancak bildiğimiz bir şey var ki; mevcut asgari ücretle "insan onuruna yaraşır" şekilde ayın sonunu getirmek mümkün değildir. Oysa 4 kişilik bir ailenin gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların minimum tutarı 10 bin liraya yaklaşmış durumdadır.

"Gerçek enflasyonun üstüne refah payı eklenmeli"

Asgari ücretin belirlenme yöntemine de eleştiriler getiren Öktenay, Deva Partisi'nin bu konuda geliştirdiği politikaları şöyle özetledi: "Burada öncelikle genel başkanımız sayın Ali Babacan’ın tespitlerine değinmek isterim. Sayın genel başkanımızın ifade ettiği gibi çalışanların yüzde 57'si asgari ücret veya onun yakınında bir ücret alıyorsa bu artık asgari ücret "en az ücret" olmaktan çıkmış ve ortalama ücret olmuştur. Bu durumda bizi yönetenler aslında asgari ücreti belirlemiyor insanların alacağı ortalama ücreti belirliyor. Oysa biz diyoruz ki; açıklanacak yeni ücretin vatandaşlarımızın satın alma gücünü artıracak düzeyde olması ve asgari ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, gerçek enflasyonun üzerine refah payı eklenerek belirlenmesi gerekir. Çünkü Eylül ayında, 2024 yılı için dolar kuru 10 lira 30 kuruş olarak açıklanmış ve üzerinden üç ay geçmeden dolar 12 lirayı geçmiştir. Hal böyle olunca iktidar, asgari ücretin reel ekonomiye uygun koşullarda belirlenmesi için bir kaç kez düşünmeli ve ona göre karar vermelidir. "





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler