HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Eylül 2021 Cuma Saat: 07:53

CHP 98 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi 98. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor.
CHP 98 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi 98. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Cumhuriyet Halk Partisin Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, ‘’Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının kıyısına ulaştığımız bu dönemde, ülkemize ve halkımıza olan sorumluluğumuz her zamankinden daha fazladır. Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün devrim ve ilkelerinin izinde, ülkemizi yeniden ayağa kaldıracak, aydınlık ve çağdaş bir geleceğe taşıyacak olan kadrolar, Cumhuriyet Halk Partisi örgütündedir’’ dedi.

ALTI OKUN SİMGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi Altınordu İlçe Başkanı Dalak, ’’  Partimiz büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”,  1935 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır.

1927 yılında “Cumhuriyetçilik”,  “ Halkçılık”,  “Milliyetçilik” ve “Laiklik” Cumhuriyet Halk Partisi’nin 4 temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri de eklenerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin amblemi olan altı ok bu ilkeleri simgelemektedir.

‘’CHP ULUSAL BİRLİĞİ SAĞLAMIŞTIR’’

Cumhuriyet Halk Partisi, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal birliği sağlayan partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü partisi olmasının yanı sıra Cumhuriyetin emniyet sibobu olma görevini üstlenmiştir.

Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ’ün devrim ve ilkelerinin izinde ve rehberliğinde,  ülkemizi yeniden ayağa kaldıracak olan güç,  Cumhuriyet Halk Partisi örgütünde ve ruhundadır. Cumhuriyet Halk Partisi örgütümüzle, tavandan tabana her kademesiyle mücadelemize sımsıkı sarılarak iktidar olma yolunda ilerleyeceğiz. Yolumuz zor olsa da asla pes etmeyeceğiz kuruluşumuzun 98. Yılında önce Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyor, Cumhuriyet Halk Partisinin 98. Yıl dönümü devrimlerin, demokrasinin bağımsızlığın ve laikliğin ışığı altında hepimize kutlu olsun. 

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : CHP, 98, YAŞINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler