HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Ağustos 2021 Çarşamba

‘ÇAY ATMAYIN SAHİP ÇIKIN’

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt fındık taban fiyatının açıklanmamasını eleştirdi.
‘ÇAY ATMAYIN SAHİP ÇIKIN’

 ‘’FINDIK HER ŞEYİMİZ’’

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt fındık taban fiyatının açıklanmamasını eleştirdi.

Parti binasında il Başkanı Dr. Selçuk Yücesan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Enginyurt, ‘’ Dört gündür fındık hasatı devam ediyor, fındık harmana inmeye başladı. Fındık üreticisi endişeli, ne yapacağını bilmiyor’’ dedi

Amele ve diğer maliyet ücretleri konusuna da değinen Cemal Enginyurt, ‘’ Valilik amele ücretleri 120 lira diyor. 180 liranın altında amale yok. Benzin, mazot, gübre, ilaç bahçedeki amale için hazırlanacak aşın, zeytinyağından, şekerinden, tuzuna her şey yüzde yüz artmış malikiyetler geçen seneye göre yüzde yüz artmış ama hala iktidar  fındık taban fiyatını açıklamadı’’ yorumunu yaptı.

‘’GEÇEN YILKİ FİYATI VERİN’’

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, iktidar partisi milletvekillerinin üreticiye ve fındığa sahip çıkmadığını söyledi. Enginyurt, ‘’ İktidar Partisi Milletvekilleri ortalıkta yoklar, iyiki yoklar, çünkü ortalıkta olanda ne dediğini bilmiyor. Batıda fındık maliyeti 5 lira diyor, dolayısıyla onlar çok kazanıyor diyor, önceki akşam bir yerel televizyon kanalında  milletvekili Şenel Yediyıldız diyo rki Batıda fındığın maliyeti düşük 5 lira bu ne demek fındığa Sayın Cumhurbaşkanımız ne takdir ederse bizim için makuldür. Ancak; bizim için makul değildir Demokrat Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanın fındığa vereceği para  bizim için en az 35 lira olmalıdır. Bunu da neye göre söylüyoruz. Geçen sene 22.5 lira olarak açıklanan fındık taban fiyatı 3,5 dolardı bugünde 3.5 dolar olarak açıklansa 32-33 liraya gelir, 2 lirada doğrudan gelir desteği verildiğinde 35 lira eder biz herhangi bir artış etmiyoruz. Geçen sene fındığa ne verdiyseniz bu sene aynısını verin. 

Yani geçen sene 3.5 dolardı öyleyse bu senede 3.5 dolar verin. Ama iktidar partisi milletvekilleri   ses çıkarmıyor, konuşmuyor, basına demeç vermiyor. Ziyaret ettikleri yerlerde kimse bunlara soru sormuyor çünkü AK Partili Belediyeler AK Parti ilçe teşkilatları AK Partililerin dışında hiçbir yere gitmiyorlar buralarda bari söyleyin ne olacak bu fındık…

‘’AK PARTİLİ VEKİLLE NEREDE?’’

Muhtemelen Ak Parti milletvekilleri şunu bekliyor bütün fındık belgesindekileri Sayın Cumhurbaşkanı iyi bir fiyat verirse gazetelere boy boy teşekkür ilanı verecekler. Televizyonlara çıkıp fındığın fiyatını biz yükselttik. Biz bu hale getirdik çok çalıştık Tarım bakanıyla görüştük, Cumhurbaşkanıyla görüştük, bu fındığı bu hale biz getirdik diyecekler, İnşallah fındık yüksek verilir de bunlar da sevinirler teşekkür ederler. Bizim herhangi bir kompleksimiz yok. Biz üreticimiz adına diyoruz ki fındık taban fiyatı 35 lira olmalıdır. Efendim bu çok yüksek bir fiyat hele bazıları sosyal medyada yazıp çiziyor. Fındık 35 lira olur mu kuruyemişçide 100 lira biz nasıl alıp yiyeceğiz. 

‘’FINDIK SOĞAN PATATES DEĞİL’’

Bu fındık patates, soğan gibi domates gibi her gün alınıp evde  yemek yapıp yenilen  bir şey değil. Bu fındık endüstriyel ürün , bu fındık sanayi ürünü  bu fındık dünyada sanayide ve endüstriyelde kullanılıyor, yani bu fındık  sizin akşamları canım sıkıldı domates, patlıcan yerine yiyeceğin bir ürün  değil.  Bademin fiyatı artarken, cevizin fiyatı artarken,  fındık üreticisinin de maliyetlerinin yüzde 200’e varana kadar  yükseldiğini göz önüne aldığımızda  fındık 35 lirayı hak ediyor. 

Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz; Sayın Cumhurbaşkanım 35 lira fiyat Ordu halkının, Giresun, Düzce, Kocaeli, Bolu fındık üreticisinin, 8 milyonun gözü sizde olan insanın beklediği bir fiyattır. Artık bunu açıklayınız. 

‘’BU ZULME SON VERİN’’

Millet dalda fındık topluyor gözü televizyon ekranında Sayın Cumhurbaşkanın açıklayacağı fiyatı bekliyor. Bu zulme son verilmelidir, fındık üreticisine sahip çıkılmalıdır. Demokrat Parti olarak Sayın Genel Başkanımızda ifade etti 35 lira Millet İttifakı içerinde olan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da söyledi fındık fiyatı 35 lira olmalı, biz bunu siyaset için söylemiyoruz üreticinin hakkı olanı istiyoruz. Üreticinin yanındayız, son olarak Türkiye zaten gerilmiş bir durumda 16 aydır pandemi sebebiyle esnaf iflas etti. Ticaret dibe vurdu. Ekonomi çok kötü gitti geçim sıkıntısı hat safhada. 

‘’MİLLETİMİZ AÇ’’

Millet aç ise muhalefet doyursun diyen zihniyet. Milletin açılığını görmeye bilir, ama sokağa çıktığı an biziz sokakta gezen biziz millet hakikaten aç ve perişan. birilerinin Sayın Cumhurbaşkanını uyarması gerekiyor, ama uyarmıyorlar, biz uyarıyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanı duy sesimizi depremde çay dağıtarak, selde çay dağıtarak, yangında çay dağıtarak bu milletin yarasına merhem olamazsınız. Sadece kendinize tepki toplarsınız bu millet  iş bekliyor, aş bekliyor fındık üreticisi fiyat bekliyor.

‘’PROTESTO EDİYORUM’’

 Bu fiyat verilmez AK Partili Milletvekillerinin kendi aralarında söylediği 25-26 lira yeter ifadesinden hareketle fındık 25-26 lira gibi ve ihracatçı diyen kendisini ve birilerinin tetikçiliğini yapanlarda dahil siyasetçiyi de suçlayanlar onları da buradan protesto ediyorum. Kendisine ihracatçı diyenlerin bazıları siyasetçilere laf yetiştirmeye çalışıyor korkutmaya sindirmeye çalışıyor. O ihracatçılara tavsiyem şu sizden korkan sizin gibi olsun. Lafınızı bilerek konuşun, haddinizi bilerek konuşun, Siyasetçi 35 lira istedi diye siyasetçiye hakaret edene ettiği hakareti misliyle iade ediyorum. 

‘’KİMSE SUSTURAMAZ’’

Bizi Kimse susturamaz. Kimse bizi satın alamaz, kimse bizi korkutamaz, yıldıramaz biz üretici için her şeyi göze almış bir milletvekiliyim. Ben söz verdim Ordu halkına seçildiğim gün hakkınızı hukukunuzu korumak için söz verdim. Dolayısıyla sözümün gereğini yerine getirmeye devam edeceğim eğer fiyat 25 lira olursa buradan basının önünde ilan ediyorum, bizi kimse susturamaz, biz o gün mitingler yaparak toplantılar yaparak halka giderek AK Partiyi ve Sayın Cumhurbaşkanını millete şikayet etmeye hazırız. 

‘’İHRAÇ SEBEBİM FINDIK’’

Geçen yıl Milliyetçi Hareket Partisinden fındıkla ilgili yaptığı açıklama sebebiyle  partiden ihraç edilince fındığı duydunuz fındık üreticisine 22,5 lira gibi  Ordu’da büyük bir fiyat verdiniz bizde size teşekkür ettik. Fındık üreticisinin 35 lira talep isteğini  yerine getirin, fındık harmana indi, üreticiye sahip çıkın biz Demokrat Parti olarak il Başkanlığımız ve Genel Başkanımız Gültekin Uysal’la fındık üreticisinin yanındayız. Fındık üreticisi her şeyin en güzelini hak ediyor. Hak ettiği verilmelidir’’ dedi

‘’CİĞERİMİZ YANIYOR’’

Cemal Enginyurt, ciğerlerimizi ve yüreklerimizi yakan orman yangınları sebebiyle bütün Türkiye’ye ve Türk Milletine geçmiş olsun dileklerini sundu.

Enginyurt; ‘’İnşallah yangınlar kısa zamanda kalanları da söndürülür acılar dindirilir. İnsanımıza hakkettiği karşılık verilir Tatbiki çay atmamak kaydıyla, kafalarına çay vurmamak kaydıyla  bu milletine derdine derman olunur. 

Demokrat Parti Genel Başkanımız  Gültekin Uysal’la birlikte önümüzdeki 2 gün içerisinde inşallah bizde yangın bölgelerini ziyaret edeceğiz. Demokrat Parti olarak madden ve manen yangın bölgelerindeki insanlarımızın yanında olduğumuzu orada  ifade edeceğiz.  

Bunu sürekli basın açıklamalarımızda sosyal medyadan yaptığımız açıklamalarla ifade ediyoruz. Sayın Gültekin Uysal’la birlikte Demokrat Parti ailesi olarak ülkemizin  yaşadığı bu felakette milletimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu bir kere daha ifade ediyorum, ve yöre halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah selden, depremden, yangından ülkemizi ve milletimizi korusun inşallah’’ diye konuştu.                         ZÜLAL  AKYÜZ






Anahtar Kelimeler : ‘ÇAY, ATMAYIN, SAHİP, ÇIKIN’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler