HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Nevin Altunbaş

Nevin Altunbaş

Kış saati uygulansın...

24 Eylül 2022 Cumartesi Saat: 09:05

Yaz günlerinde pek önemsenmesede kış aylarında öğrencilerin ve çalışanların kabusu olan yaz saat uygulaması yaklaşmakta olan karanlıkta geçecek günlük yaşamı şimdiden kara kara düşündürüyor.

Devleti yönetenlerin "enerji tasarrufu yapıyoruz" dediği, ancak halkta karşılık bulmayan gerekçeye dayandırdığı sabit saat uygulamasından bu kış olsun vazgeçilerek saatlerin Avrupa ülkelerinde olduğu gibi geri alınması isteniyor.

Özellikle küçük çocukların sabahın erken saatlerinde, günün aydınlanmasına en az 2 saat kala uykularından uyandırılarak okullara gönderilmesi adeta bir işkenceye, annelerde ise çocuklarının güne başlama mücadelesi isyana dönüşüyor. Çocuklar en tatlı uyku saatlerini ya okul servislerde, ya karanlık, tehlikelerle dolu caddelerde yürüyerek, ya da okulun ilk ders saatlerini dershanelerde "uyurgezer" bir halde geçiriyorlar.

Yetkililer hiç olmazsa bu yıldan başlayarak kış aylarında uzmanlarında tavsiyeleri doğrultusunda saatlerde düzenleme yaparak başta çocuklarımız olmak üzere çalışanların yaşamına kolaylık getirsinler.

Karanlık sokakların tehlikesinide dikkate alarak çocuklarımızın, gençlerimizin ve çalışanlarımızın can güvenliği herşeyden daha önemli olduğu gerçeğiyle yetkililerimiz medeni ülkelerle birlikte zamanı gelince saatleri bir saat geri alarak can güvenliğinden ve insan yaşamından tasarruf edilmeyeceğini göstermeliler...

KIŞ SAATİ UYGULAMASI NE ZAMAN  KALDIRILDI?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlayan yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Alınan kararda gerekçeler şu ifadelerle sunuldu:

"Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının, her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin düzenlenmesi hakkındaki, 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nda yer alan '30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır."


Bu haber toplam 1.423 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları